Erasmus +

Erasmus+

 

Nations’ Puzzle, avagy hogyan írjunk nyertes pályázatot?

A Tempus Közalapítvány szervezésében 2018. január 25-n, Miskolcon megrendezésre került az Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségeket célzó pályázatíró szeminárium, melynek legfőbb célja az volt, hogy gyakorlati ismeretekkel segítse a pályázókat a pályázati anyag kidolgozásában, s hogy minden résztvevő átfogó képet kapjon az Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusról.

A pályázat megírásával kapcsolatos előadás megtartására a Tempus Közalapítvány a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium menedzsmentjét kérte fel, hiszen a gimnázium által benyújtott Nations’ Puzzle című pályázat a kapható 100 pontból 98 pontot kapott mind a relevancia, munkaterv, partnerség összetétele, valamint hatás és disszemináció tekintetében.

A pályázat írója, Ombódiné Madai Judit és a pályázat koordinátora, Nagy Noémi tanárnők szívesen tettek eleget a felkérésnek és a szemináriumi visszajelzések alapján rendkívül hasznos és érdekes előadást tartottak egy nyertes pályázat előkészítésével, megírásával és lebonyolításával kapcsolatban.

A projekt blogja innen érhető el: http://erasmusonline.blogspot.hu

 


Az Erasmus + pályázat Gyöngyösi állomásáról készült felvételt ide kattintva tekinthetik meg. (6:46-től)


Erasmus+ Nations’ Puzzle

Három nemzet találkozása
Iskolánk, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium az Erasmus+ pályázatának, valamint tanáraink odaadó munkájának köszönhetően tagja és koordinátor-intézménye a Nations’ Puzzle nevezetű projektnek.

November 18-án került megrendezésre az első nemzetközi partnertalálkozó, melyre a szicíliai Basile-D’Aleo és a spanyol IES Sierra de Guaderrama intézmények delegáltjai érkeztek Magyarországra. A rendezvénynek a könyvtár adott helyet, ahol a megnyitó után az országok bemutatták mobilitási programjaik tervezett menetét, állomásait, ismertették a kitűzött célokat, feladatokat, illetve megköszönték ezt a fantasztikus lehetőséget. A városi televízió is jelen volt, így interjúadás után egy fogadáson vehettek részt vendégeink, melynek keretein belül különböző magyar ételeket kóstolhattak. A külföldről érkezők is meglepték a magyarokat tradícionális süteményekkel, sajtokkal és egyéb gasztronómiai különlegességekkel.
Ismerkedés után ismét előadásokat hallgattunk meg, ezúttal a 28 hónapos projekt alatt létrehozásra váró startup vállalkozásról, később pedig iskolánk diákjai tartottak ismertetőt a gimnázium történetéről, közösségéről, építészeti érdekességeiről. Közös programjaink zárásaként körbekalauzoltuk újdonsült barátainkat Gyöngyösön, főbb látványosságait kiemelve. A nap végén ellátogattak még a Mátra Múzeumba, illetve borkóstolón vettek részt.

 

A partnertalálkozó harmadik napján Budapestre utaztunk, ahol egy hop on-hop off városnéző busszal látogattuk meg fővárosunk legnevesebb, legszebb helyeit. Megcsodálták a híres Hősök terét, múzeumokat, galériákat, érdekességeket hallhattak Buda váráról, különböző hidainkról, s a végállomás a Citadella volt. Ezt követte a Parlamentben tett sétánk, melynek sikerült lenyűgöznie mind az olasz, mind a spanyol partnereket. Ebédre igyekeztünk ismét megmutatni hazánk nevezetes étkei közül néhányat, társaink pedig érdeklődve kóstolták végig a menüt. Délután hajókirándulásra mentünk a Dunán, ennek köszönhetően egy másik nézőpontból is megvizsgálhatták a gyönyörűen kivilágított épületeket. Természetesen a sokak által legjobban várt program, a vásárlás sem maradt ki, így eszmei és tárgyi emlékekkel egyaránt gazdagodva tértünk vissza Gyöngyösre.

Az utolsó együtt töltött napon megbeszéltük a következő partnertalálkozóig, illetve mobilitási programig elvégzendő feladatokat, valamint létrehoztunk egy blogot, amiben igyekszünk közvetíteni a projekt során lezajló eseményeket. Vendégeink betekintést nyertek egy átlagos hétköznapunkba is, és megismerkedtek az iskola diákjaival.

A búcsú pedig-bár sikerült igazán közel kerülnünk az együtt töltött idő alatt-boldogsággal töltött el, hiszen tudtuk, hogy ez még csak az első lépés volt a több mint két évet felölelő úton.

Nagy Gréta Szonja 9. A osztályos tanuló

 

 


Az Erasmus+ pályázat keretein belül megvalósuló Nations’ Puzzle című projekttel kapcsolatos első nemzetközi partnertalálkozónak ad otthont a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 2017. november 17-19-ig. Vendégeink a szicíliai Instituto di Istruzione Superiore „Basile-D’Aleo” és a spanyol IES Sierra de Guadarrama intézményekből érkeznek. A rendezvény megnyitóján és a projektet bemutató prezentációkon mindenkit sok szeretettel várnak a résztvevő diákok és a projektmenedzsment tagjai.

 


A Nations’ Puzzle című projektben résztvevő diákok a 2017. október 18-n és november 7-n tartott szakköri foglalkozásokon előadták azokat a prezentációkat, melyekben majd bemutatják az országot, Gyöngyöst és iskolánkat, valamint ismertetik a gyöngyösi mobilitási programot azoknak a szicíliai és spanyol vendégeknek, akik 2017. november 17-n, pénteken tesznek látogatást városunkban.

 

 


Az Erasmus+ projektben résztvevő diákokat megkérjük, hogy 2017.10.12-én csütörtök a nagyszünetben jelenjenek meg a könyvtárban egy közös fotózás erejéig!


Az Erasmus+ keretein belül megvalósuló Nations’ Puzzle projektben részt venni szándékozó tanulók 2017. 09. 22. péntek 12 óráig jelentkezhetnek Nagy Noémi tanárnőnél. A projekthez kapcsolódó első szakköri foglalkozás 2017. 09. 27-n szerdán lesz 15 órától, ahol minden részt venni szándékozó tanuló megjelenésére számítunk, hiszen ez az egyik feltétele a programban való részvételnek. Ezen a foglalkozáson osztjuk be a diákokat a projektben megjelölt tudományterületekhez és itt kerülnek kiosztásra az első feladatok az első nemzetközi partnertalálkozóval kapcsolatban, melynek a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium ad otthont 2017. november 17-20. Kérünk minden jelentkező diákot, hogy az osztályfőnökök által kiosztott és a honlapon is elérhető űrlapot töltse ki és legkésőbb 2017. 09. 25. hétfőig adja le Nagy Noémi tanárnőnek vagy az osztályfőnököknek az osztályfőnöki órán.

Az űrlap innen, vagy a lap aljáról letölthető!


Erasmus+

A Berze Nagy János Gimnázium a 2016/2017-es tanév második félévében felállított egy pályázatíró munkacsoportot Ombódiné Madai Judit tanárnő vezetésével. A munkacsoport 2017. március 29-én benyújtott egy Erasmus + pályázatot Nations’ Puzzle címmel, melyet független szakértők értékelése után a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma  nyertesnek hirdetett meg. A kimagasló értékelést nyert projekt keretein belül a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Spanyolországból a madridi  IES Sierra de Guaderrama és Szicíliából a monreale-i Istituto di Istruzione Superiore ”Basile-D’Aleo” inzézmények tanáraival és tanulóival fog szorosan együttműködni 28 hónapon keresztül.

 

“A Nations’ Puzzle” pályázatunk pozitív elbírálása után összeállt a projektmenedzsment, melynek tagjai:

Projektkoordinátor: Nagy Noémi

Projektmenedzsment tagok: Bárdos Éva, Katona Fatime, dr. Ludányi Lajos, Nagy Tímea és dr. Suskóné Urbanovics Cecília.

A projekt előkészítése és a diákok toborzása elkezdődött.

 

Aktuális:

Erasmus+ tájékoztató a szülők részére: 2017.09.18. 17.00.

A szülőkön kívül a projektben résztvevő diákok jelenlétére is számítunk a további egyeztetések miatt. Ekkor kerülnek kiosztásra a Megállapodási szerződések is.

Jelentkezési határidő:

Jelentkezni 2017.09.22. 12:00-ig lehet, az aláírt Megállapodási szerződés leadásával a fent említett projektmenedzsment tagoknál.

 

A szakköri foglalkozások elkezdődnek a 09.25-i héten.


Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja.

Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban, köztük a Fiatalok Lendületben Programot.
Magyarországon 2016. szeptemberéig az Erasmus+ program oktatási és képzési fejezetét a Tempus Közalapítvány koordinálta, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda pedig az ifjúsági fejezet nemzeti irodája volt.
2016. szeptember 1-jétől az Erasmus+ program egészének kezelését a Tempus Közalapítvány végzi.
Az Erasmus+ központi honlapját az Európai Bizottság működteti.

További információ!

# Fájl leírása Fájl méret
1 doc Erasmus+ urlap 12 KB