Erasmus +

Az Erasmus+ pályázat keretein belül megvalósuló Nations’ Puzzle című projekttel kapcsolatos első nemzetközi partnertalálkozónak ad otthont a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 2017. november 17-19-ig. Vendégeink a szicíliai Instituto di Istruzione Superiore „Basile-D’Aleo” és a spanyol IES Sierra de Guadarrama intézményekből érkeznek. A rendezvény megnyitóján és a projektet bemutató prezentációkon mindenkit sok szeretettel várnak a résztvevő diákok és a projektmenedzsment tagjai.

 


A Nations’ Puzzle című projektben résztvevő diákok a 2017. október 18-n és november 7-n tartott szakköri foglalkozásokon előadták azokat a prezentációkat, melyekben majd bemutatják az országot, Gyöngyöst és iskolánkat, valamint ismertetik a gyöngyösi mobilitási programot azoknak a szicíliai és spanyol vendégeknek, akik 2017. november 17-n, pénteken tesznek látogatást városunkban.

 

 


Az Erasmus+ projektben résztvevő diákokat megkérjük, hogy 2017.10.12-én csütörtök a nagyszünetben jelenjenek meg a könyvtárban egy közös fotózás erejéig!


Az Erasmus+ keretein belül megvalósuló Nations’ Puzzle projektben részt venni szándékozó tanulók 2017. 09. 22. péntek 12 óráig jelentkezhetnek Nagy Noémi tanárnőnél. A projekthez kapcsolódó első szakköri foglalkozás 2017. 09. 27-n szerdán lesz 15 órától, ahol minden részt venni szándékozó tanuló megjelenésére számítunk, hiszen ez az egyik feltétele a programban való részvételnek. Ezen a foglalkozáson osztjuk be a diákokat a projektben megjelölt tudományterületekhez és itt kerülnek kiosztásra az első feladatok az első nemzetközi partnertalálkozóval kapcsolatban, melynek a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium ad otthont 2017. november 17-20. Kérünk minden jelentkező diákot, hogy az osztályfőnökök által kiosztott és a honlapon is elérhető űrlapot töltse ki és legkésőbb 2017. 09. 25. hétfőig adja le Nagy Noémi tanárnőnek vagy az osztályfőnököknek az osztályfőnöki órán.

Az űrlap innen, vagy a lap aljáról letölthető!


Erasmus+

A Berze Nagy János Gimnázium a 2016/2017-es tanév második félévében felállított egy pályázatíró munkacsoportot Ombódiné Madai Judit tanárnő vezetésével. A munkacsoport 2017. március 29-én benyújtott egy Erasmus + pályázatot Nations’ Puzzle címmel, melyet független szakértők értékelése után a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma  nyertesnek hirdetett meg. A kimagasló értékelést nyert projekt keretein belül a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Spanyolországból a madridi  IES Sierra de Guaderrama és Szicíliából a monreale-i Istituto di Istruzione Superiore ”Basile-D’Aleo” inzézmények tanáraival és tanulóival fog szorosan együttműködni 28 hónapon keresztül.

 

“A Nations’ Puzzle” pályázatunk pozitív elbírálása után összeállt a projektmenedzsment, melynek tagjai:

Projektkoordinátor: Nagy Noémi

Projektmenedzsment tagok: Bárdos Éva, Katona Fatime, dr. Ludányi Lajos, Nagy Tímea és dr. Suskóné Urbanovics Cecília.

A projekt előkészítése és a diákok toborzása elkezdődött.

 

Aktuális:

Erasmus+ tájékoztató a szülők részére: 2017.09.18. 17.00.

A szülőkön kívül a projektben résztvevő diákok jelenlétére is számítunk a további egyeztetések miatt. Ekkor kerülnek kiosztásra a Megállapodási szerződések is.

Jelentkezési határidő:

Jelentkezni 2017.09.22. 12:00-ig lehet, az aláírt Megállapodási szerződés leadásával a fent említett projektmenedzsment tagoknál.

 

A szakköri foglalkozások elkezdődnek a 09.25-i héten.


Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja.

Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban, köztük a Fiatalok Lendületben Programot.
Magyarországon 2016. szeptemberéig az Erasmus+ program oktatási és képzési fejezetét a Tempus Közalapítvány koordinálta, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda pedig az ifjúsági fejezet nemzeti irodája volt.
2016. szeptember 1-jétől az Erasmus+ program egészének kezelését a Tempus Közalapítvány végzi.
Az Erasmus+ központi honlapját az Európai Bizottság működteti.

További információ!

# Fájl leírása Fájl méret
1 doc Erasmus+ urlap 12 KB