Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Október 6-i megemlékezés

2017-10-05. 07:45 - 09:00

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vértanúinak tiszteletére a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium 25. alkalommal rendez konferenciát.

A történelmi emlékkonferencia megrendezése 25 éves múltra tekint vissza gimnáziumunkban. Az emlékkonferencia megszervezésével tisztelgünk egykori diákunk, Török Ignác honvédtábornok emléke előtt is, aki egyike lett az aradi vértanúknak. A felkérésünknek rendszeresen eleget tevő előadók a forradalmat és szabadságharcot kutató legjelesebb történészek, akik nemcsak az intézmény diákjai és szaktanárai, hanem a szélesebb közvélemény számára is elérhetővé teszik kutatásaik legfrissebb eredményeit, a tudományos érdeklődés homlokterébe állítva iskolánkat és városunkat.

Az emlékkonferencia előtt a Mátra Művelődési Házban 8 órától kerül sor diákjaink hagyományos megemlékezési műsorára „A nemzet árvái” címmel. A színdarab Knézich Károly honvédtábornok árván maradt lányainak – Olgának és Irénnek – a történetét állítja a középpontba. A szereplők ennek során idézik fel a vértanúvá lett tábornokot.

 

Részletek

Dátum:
2017-10-05
Időpont:
07:45 - 09:00

Helyszín

Gyöngyösi Mátra Művelődési Központ
Gyöngyös, Magyarország + Google Térkép