Magyarország Tehetsége 2023: Varnyu Anna Jadviga

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága Varnyu Anna Jadviga (11.A) diákunkat díjazta. Az idei évtől két külön kategóriában pályázhattak diákok. A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2023” cím elnyerésére azok az 5-8. évfolyamos tanulók, akik a 2022/23-es tanévben diákolimpia országos, magyar bajnoki vagy – a nemzeti válogatott tagjaként – nemzetközi versenyek (Európa-bajnoki, világbajnoki) döntőiben 1-6. helyezéssel rendelkeztek, és tanulmányi eredményük elérte a 4.8-as átlagot.

A Középiskolás kategóriában pedig, ahol Anna díjazott lett és megkapta az elismerő „Magyarország tehetsége 2023” címet, melyre ugyanolyan sporteredmények teljesítésével és 4.7-es tanulmányi átlaggal pályázhattak.

A díjra 250 fő pályázott és ebből 25-en kaptak elismerést a Minisztériumtól.

A 2024 június 7-én megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen Koch Máté világbajnok párpajtőrvívó és Dr. Schmidt Ádám Sportért Felelős Államtitkár a Duna Aréna Konferenciatermében adta át e rangos elismerést Varnyu Anna Jadviga tanulónknak. Külön kiemelték, hogy a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanulója!

Mérhetetlenül büszkék vagyunk RÁD! Szívből gratulálunk! További sok sikert kívánunk a válogatott sportolónknak!