Berze Nagy János Gimnázium

Mikola Sándor Országos Középiskolai
 Tehetségkutató Fizikaverseny

Berze Nagy János Gimnázium

Kezdőlap

Áttekintés

A versenyről
Történet
Lebonyolítás
Felkészüléshez
Képek
Iskolánk tanulói
Győztesek
Források

2016

Versenykiírás
Döntősök

Program
Végeredmény

Archívum

1998-2015

 

 

A Vermes Miklós Országos Tehetséggondozó Központ, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, a soproni Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sopron városi Csoportja az Oktatási Minisztérium támogatásával a 2002-2003-as tanévben - sorrendben huszonkettedik alkalommal - szervezi meg a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyt a középiskolák 9. és 10. évfolyamának tanulói számára.

A verseny háromfordulós, célja a fizika iránti érdeklődés felkeltése és fokozása, a tehetséges tanulók mielőbbi felkutatása. Mind a kilencedik, mind a tizedik osztályosok versenye az általuk a verseny időpontjáig tanult fizika tananyagra épül, beleértve az általános iskolában tanultakat is. A verseny egyes fordulóiban minden segédeszköz használható. (Segédanyagként ajánljuk a Nemzeti Tankönyvkiadó által versenyünk első 15 évéről összeállított feladatgyűjteményt 1. sz.: 53331)

 

A lebonyolítás módja:

Jelentkezés: 2002. december 3-ig a megyei pedagógiai intézetek (MPI illetve a budapesti FPI) versenyfelelőseinél. A pedagógiai intézetek az összesített létszámot 2002. december 16-ig elküldik a szervezőbizottság címére (Vermes Miklós Alapítvány, 9400 Sopron, Mátyás király u. 24. (postacím: Pf. 263) Telefon/fax: 99-312-393.

 

Az első forduló időpontja: 2003. február 18. (kedd) 14-17óráig. A forduló iskolánként kerül megrendezésre. A nevezési és feladatlapokat a pedagógiai intézetek a jelentkezések számának megfelelően juttatják el az iskolába. A versenydolgozatokat az iskolák szaktanárai javítják ki, majd a továbbjutó tanulók létszámát 2002. február 26-ig megküldik a pedagógiai intézetek versenyfelelőseinek, akik összegyűjtve és összegezve azokat a szervezőbizottságnak továbbítják 2003. március 3-ig.

A második forduló időpontja: 2003. március 25. (kedd) 14-17 óra. Helye: a megyeszékhelyeken a pedagógiai intézetek által felkért iskolák. A második forduló dolgozatait a lebonyolító iskola 2003. március 21-ig javítatlanul megküldi a szervezőbizottság címére.

A versenybizottság egységes szempontok alapján bírálja el a dolgozatokat. Az eredményt 2003. április 18-ig megküldi a pedagógiai intézeteknek, ezzel egyidőben a döntőbe jutottak iskoláit is értesíti. Az eredmények elérhetők a két iskola honlapján (www.berze-nagy.sulinet.hu; www.vasvill.hu.)

 

Harmadik forduló (döntő) időpontja: 2003. május (az írásbeli érettségi vizsgaidőpontjában) helye: a kilencedik osztályosok részére Gyöngyös, Berze Nagy János Gimnázium és a Mátra Művelődési Központ;

a tizedik osztályosok részére: Sopron, Vas,- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium.

A döntő lebonyolításának módja:

A II. fordulóban legjobban szerepelt 30-30 gimnáziumi és 20-20 szakközépiskolai diák a versenyen külön napokon elméleti és kísérleti feladatokat old meg. A legeredményesebben szereplő tanulók oklevelet, Mikola érmet, és tárgyjutalmat, egyes felsőoktatási intézményekben felvételi vizsgakedvezményt kapnak.

Ahogy minden évben, az idén is évkönyvet jelentetünk meg, amely tartalmazza a verseny három fordulóján kitűzött feladatokat és eredményeket. Az évkönyvet minden iskolába eljuttatjuk.

A verseny szervezője:

a Vermes Miklós Fizikus Tehetségápoló Alapítvány.

Versenyfelelős: Nagy Márton (9400 Sopron Mátyás király u. 24. Telefon/fax: 99-312-393

A verseny gondozói:

Kiss Miklós (Berze Nagy János Gimnázium, Gyöngyös. Tel.: 37-301-377)

Pápai Gyula (Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium, Sopron Tel: 99-511-820)

 

Felhívjuk a figyelmet a határidők pontos betartására, mert a késve érkező dokumentumokat nem tudjuk figyelembe venni.

Rendezőség

 

 

 

Információ: Dr. Kiss Miklós

Módosítva: 2016. április 5. kedd

2000-2016 KG