Témahetek

 Code week – A kódolás hete

Iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez, amely 2017.10.09-13. között zajlik.

Ezen képekkel is hozzájárultunk az ügy sikeréhez!

Az elkészült képek ide kattintva tekinthetőek meg!

A videó ide kattintva nézhető meg.

 

A Digitális Témahétről

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Az 2015/2016-os tanévben óriási siker volt a program: közel 2000 digitális oktatási projekt valósult meg 5000 tanár közreműködésével és 75000 diák részvételével.

A 2016/2017-es tanévben ismét lesz Digitális Témahét 2018. április 9. és 13. között.

A tanárok felkészülését a Tudásbázisban elérhető kész minta-projektcsomagok és számtalan pedagógiai segédlet segíti.

Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehetnek részt, melyek elérhetőségét szintén a honlapon lehet majd megtalálni. A programtérképen minden regisztrált intézmény és partnerprogram meg fog jelenni a regisztráció megnyitása után.

Az iskolák 2016. november 15-től kezdhetnek el regisztrálni a programra, a partnerek jelentkezését pedig szeptember 1-től folyamatosan várjuk.

További részletek

LearningApps.org

A  Berze programja:

 

 

 

Diákoknak

2018. április 9-13-ig Digitális Témahét lesz a Berzében

Egy országos rendezvényhez kapcsolódik iskolánk, így április első hetében terveink szerint a digitális eszközöké lesz a főszerep! Célunk, hogy az informatika órákon túl, más tantárgyi órákon, sőt a szünetekben is használjátok mobil eszközeiteket a tanulásra!

Amit kínálunk:

  1. Életre keltünk egy diák wifi hálózatot, egyenlőre próba jelleggel a könyvtár és a diáktanácskozó előtti folyosószakaszokon.
  2. A folyosókon érdekes, megfejtendő kódokat helyezünk el. Keressétek, kutassátok ezeket, s küldjetek be minél többet! A három legtöbb megfejtést beküldő diákot jutalomba részesítjük! (telefonjaitokon legyen QR kód olvasó alkalmazás)
  3. A könyvtár előtt, létrehozunk egy digitális könyvajánló falat! Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen megosztják velünk kedvenc könyv élményüket!
    Az érdeklődők keressék a további részletekért Gyurkó Péter tanár urat!
  4. Készüljetek az órákra! Reméljük sok-sok digitális élményben lesz részetek!

 

Múlt héten zajlott iskolánkban is a Digitális Témahét. Ennek kapcsán nem csak az tanítási órákba hanem a szünetekre is megpróbáltunk egy kis újítást, játékot belecsempészni. A folyosókon kirakott szófelhőkből alkotott versenyen az alábbi eredményeket értétek el:

Összesen: 441 megfejtés

Ebből a három legtöbbet jó választ beküldő:

Leép Martina 12.A 63 db
Tari Erika Anett 9.D 55 db
Törcsvári Csenge 12.A 53 db

Köszönjük az aktívitásotokat. Gratulálunk a nyerteseknek. Az óra után a nyertesek jelentkezzenek a nyereményeikért Gyurkó Péter tanár úrnál a könyvtárban.

 


A Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahete
2018. április 23-27. között lesz.
Eddig 1669 iskola csatlakozott.
A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósul meg. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztésen iskolai keretek között.
A  Berze programja: