A koronavírusról

A koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedések

 

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium maradéktalanul végrehajtja az intézkedés elrendelésére jogosult szervek utasítását, beleértve egyes tanítási órán kívüli programok megrendezésének átmeneti tilalmát is. Határozatlan ideig szüneteltetjük például az osztálykirándulások, táborok, színházlátogatások szervezését. Ugyanakkor a gyerekek érdekében igyekszünk megvalósítani azokat a programokat (kampány- és diáknapi programok, sport- és kulturális események, kimittud, ballagás stb.), amelyek az iskola területén, az előírások betartása mellett, a kialakult helyzethez igazodva lebonyolíthatók. Ezeket egyes esetekben a nyilvánosság kizárásával, illetve egyes hagyományos programelemek elhagyásával leszünk kénytelenek megrendezni.

 

A higiéniai viszonyok terén meghoztuk a szükséges intézkedéseket. Az iskolában rendelkezésre állnak a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerek, a mellékhelyiségekben továbbra is van vécépapír, kézfertőtlenítésre is alkalmas szappan és papírtörülköző. A takarítókkal ismertettük a folyamatos takarítással, fertőtlenítéssel kapcsolatos elvárásokat; azok betartását ellenőrizzük. Az intézmény pedagógusait is emlékeztettük a tiszta, higiénikus környezet megtartásával kapcsolatos teendőikre (szellőztetés szorgalmazása, a szemetelés visszaszorítása, illetve a külföldre irányuló utazások kockázatának és a higiéniai szabályoknak az ismertetése).

 

Abban bízunk, hogy a járvány terjedése az iskolák bezárása nélkül is féken tartható. Felkészülünk azonban arra is, hogy a gyerekek felkészítését, amennyire lehet, online módon vagy egyéb eszközökkel támogassuk akkor is, ha a helyzet a jelenleginél kedvezőtlenebbre fordulna. Kiemelten fontos, hogy a gyerekek folyamatosan ellenőrizzék e-mailjeket, továbbá kísérjék figyelemmel az e-ellenőrzőn és a honlapunkon megjelenő híreket.

 

Fentiek higgadt, fegyelmezett végrehajtásához kérem a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium iskolaközössége valamennyi tagjának (diákok, szülők, alkalmazottak) együttműködését.

 

Dr. Czinder Péter igazgató

 

További információk mellékletben a lap alján letölthetők!