Külföldi Nyelvtanulási Program

Kedves szülők, diákok!

Ezen a felületen fogunk tájékoztatni mindenkit azokról a fejleményekről amelyek a 9-11. évfolyamos diákok külföldi nyelvtanulásával kapcsolatosak!


Kedves Szülők!

 

A 2021-22-es tanévben a 9. és 11. osztályos nappali tagozatos gimnáziumi képzésben tanulók kéthetes nyári nyelvoktatásban vehetnek részt a tanult idegen nyelvek (angol, francia, német) célországaiban: Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Máltán és Németországban. A Külföldi Nyelvtanulási Program hazai költségvetésből fog megvalósulni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány végzi.

            A Programban való részvétel alanyi jogon jár az érintett diákok számára, amelynek teljes összegét Magyarország Kormánya biztosítja. A köznevelési adatok alapján 2021-től a programban nagyságrendileg 140 ezer tanuló jogosult részt venni. Önerő, előfinanszírozás nem szükséges, mert a Külföldi Nyelvtanulási Program a célországokban való nyelvtanulásra teljes körű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket.

Az utazáshoz védettségi igazolvány szükséges (már a jelentkezéshez 2022. január 31-ig).

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium csoportos utazás szervezését vállalja.

Információkat az alábbi linken talál: https://www.knyp.hu/hu

Amint több információval tudunk szolgálni, természetesen megtesszük, kérjük türelmüket és maradjunk kapcsolatban. A minél gyorsabb szervezés érdekében kérjük, kövessék nyomon az üzeneteket a Krétában.

Üdvözlettel: a Gyöngyösi Berze Nagy Gimnázium vezetősége

Kapcsolattartó: Kezes Ágnes kezesagnes@gmail.com

 

 

Kérjük, hogy az alábbi nyilatkozatot töltse ki és juttassa vissza az osztályfőnöknek 2022. január 3-ig.

 

 

—————————————————————————————————————————–

 

 

Alulírott, ………………………………… (gondviselő neve) nyilatkozom, hogy gyermekem, ………………………………………………………..…………….. (tanuló neve és osztálya) részvételét támogatom / nem támogatom (a megfelelő rész aláhúzandó) a külföldi nyelvtanulási programban.

 

………………………….       ……………………………….

Gyöngyös, 2021. december 16.                                szülő aláírása                         tanuló aláírása


Tisztelt Szülök!

Megkérjük Önöket, hogy az internetes információk alapján a téli szünetben döntsenek gyermekük nyári külföldi utazásáról és töltsék ki az itt található kérdőívet a mihamarabbi ügyintézés érdekében. Ennek határideje 2022. 01. 03. Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal. Kellemes ünnepeket kívánunk: Kezes Ágnes

További információk: