Külföldi Nyelvtanulási Program

Kedves szülők, diákok!

Ezen a felületen fogunk tájékoztatni mindenkit azokról a fejleményekről amelyek a 9-11. évfolyamos diákok külföldi nyelvtanulásával kapcsolatosak!


Tisztelt Szülők!

 

Sikerült fellépnünk arra az oldalra, ahol látható kik nem regisztráltak. Ennek lehet az az oka, hogy a gyermek nem kíván utazni, vagy az hogy nem tudott regisztrálni illetve hogy elfelejtkezett a regisztrációról.

Ezek a tanulók a következők:

Ramsgate: Árvai Hanna, Farkas Bálint, Válóczi Júlia

London Ealing: Rajnóki András, Havasi Adrián, Örsi Alexandra, Deák Abigél

London Hampstead: Nagy Szonja, Csanádi Bertold, Lakatos Armand, Maksa Alexandra, Patkó Tímea

Frankfurt: Besze Nándor, Orosz Lora, Mátyás Balázs, Sölétromos Benedek, Vas Mihály T,

Brighton: Czibolya Bence, Gyurkó Balázs, Király Bernadett, Kispál Petra, Varga Koppány, Kasza Dániel, Huszár Lilla, Józsa Laura

Edinburgh: –

Málta: Radnai Zsófia Zs, Tímár Gyula, Válóczi Anna, Antal Eszter, Deák Dorka, Pintér Vencel, Molnár Zoltán, Pelle Adél D, Liszkai Levente

Torquay: Barócsi Emese, Pilinyi Petra, Tari Pál, Barócsi Eszter, Fülöp Bence, Hegedűs Liliána, Kovács Dorottya, Pataki Nikol, Polgár Petra, Szőke Lilla, Butyka Fanni, Kerek Abigél, Eperjesi Mirtill Zs, Nagy Jázmin

KÉRÜNK MINDEN KEDVES SZÜLŐT, HOGY AKI SZERETNÉ REGISZTRÁLNI GYERMEKÉT AZ LEHETŐSÉG SZERINT 03.11. DÉLELŐTT 12 ÓRÁIG TEGYE MEG. HA A REGISZTRÁCIÓ BÁRMILYEN OKNÁL FOGVA NEM TÖRTÉNIK MEG, AKKOR KÉRJÜK JELEZZE AZT A SZERVEZŐKNEK A titkarsag@gmail.com email címre.

EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET TOVÁBBRA IS KÖSZÖNJÜK: Kezes Ágnes és Botka Veronika


Kedves Szülők!

Ezt az üzenetet a Tempus Közalapítvány leveléből idézem:
“Kérjük, hogy hívják fel a tanulók (szülők) figyelmét a pontos adatok megadásának fontosságára. A regisztráció és adategyeztetés egy egyszerű és rövid folyamat, azonban a rendszer több ponton is összehasonlítja a megadott adatokat a KIR tanulói nyilvántartásban / személyügyi nyilvántartó rendszerben tárolt adatokkal. Ha nincs egyezés, úgy  a pályázati folyamat nem folytatható.”
Szerencsére sok panaszt nem kaptunk a regisztráció ügyében, viszont egy párat igen. Van akinek csak ötödjére sikerül a regisztráció, kérjük ne adják fel! Van akinél az volt a probléma, hogy a szülő nem írta be mindkét keresztnevét, és a fent említett összehasonlítás miatt nem sikeres a regisztráció. Egyéb elírások, hiányosságok is talán felmerülhetnek. Sajnos a rendszer nem hívja fel a figyelmet a konkrét hibára, csak nem engedi továbbfolytatni a regisztrációt. Az is lehetséges, hogy terhelt a rendszer, sokan végzik egyszerre ezt a folyamatot.
Örülnénk, ha valakinek nehézségek árán, de sikerült végül regisztrálni és ezt megosztaná velünk (titkarsag@berze.hu), mert mi nem regisztrálunk diákokat, ezért csak a megtörtént tapasztalatokból tudunk segíteni másoknak.
Köszönjük, hogy továbbra is olvassák a Krétát.
Üdvözlettel: Kezes Ágnes és Botka Veronika

Tisztelt Szülők!

Az osztályfőnökök segítségével mindenkinek kiküldtük gyermekének a szaktanára által javasolt nyelvi szintjét (A1-C1). Szeretnénk, ha a pályázathoz szükséges tanulói regisztrációt mindenki mielőbb végrehajtaná a Berze honlapján a Külföldi Nyelvtanulási Program menüpont alján található fényképek és leírás segítségével. Sajnos ebben a pillanatban még nem tudunk arra a felületre belépni, ahol látnánk ki végezte el a tanulói regisztrációt, ezért bízunk abban, hogy ezt mindenki megteszi. Amint megnyílik ez a felület számunkra, látni fogjuk a regisztrált tanulókat és ki fogjuk tudni nyomtatni a szülői felelősségvállalási- és hozzájárulási nyilatkozatot. Ezzel megkezdődhet ezeknek a szerződéseknek az aláírása. Ha bármi kérdésük van ezzel, vagy mással kapcsolatban, azt kérjük továbbra is a titkarsag@berze.hu-ra küldjék, amire továbbra is igyekszünk mihamarabb válaszolni. 

A szülői nyilatkozat várható aláírási időpontja: március 16-20. Ennek pontos időpontjáról természetesen küldünk újabb üzenetet.

Köszönjük, ha rendszeresen olvassák továbbra is a Kréta üzeneteit, hiszen a pályázat beadására szánt 30 nap február 28-án elkezdődött. Maradjunk továbbra is kapcsolatban.

Üdvözlettel: Kezes Ágnes és Botka Veronika

 

 

 


TANULÓI REGISZTRÁCIÓ MENETE

(LAP ALJÁN KÉPEKBEN IS LÁTHATÓ!)

 1. Keressük fel a knyp.hu oldalt és kattintsunk a PÁLYÁZOM! linkre.
 2. Kattintsunk tovább a Külföldi Nyelvtanulási Program online pályázati felületére.
 3. Itt először fogadjuk el a „sütiket” majd kattintsunk a REGISZTRÁCIÓ menüpontra.
 4. Töltsük ki az adatokat és jelöljük, hogy elfogadjuk a szoftverhasználati szerződést és elolvastuk az adatkezelési tájékoztatót. Kattintsunk a BEKÜLD-ésre.
 5. Ezt követően kapunk egy e-mail, melyben kattintsunk a Regisztráció véglegesítése linkre.
 6. A megfelelő jelszó megadása után kattintsunk a VÉGLEGESÍTÉS-re.
 7. Ezután már választhatjuk a BELÉPÉS menüpontot.
 8. Itt az előbb regisztrált e-mail címünkkel és az előbb megadott jelszavunkkal tudunk belépni.
 9. Kattintsunk a TANULÓ HOZZÁRENDELÉSE menüpontra.
 10. Töltsük ki az adatokat (Oktatási azonosító = Azonosító szám a diákigazolványon, a születési nevet akkor is be kell írni, ha ugyanaz.) Kattintsunk a BEKÜLDÉS-re.
 11. Ha sikerült hozzárendelnünk a tanulót, láthatjuk a nevét a felületen a narancssárga mezőben. (Több tanulót regisztrálók kattintsanak ismét a TANULÓ HOZZÁRENDELÉSE gombra, majd válasszák ki az adott tanulót a narancssárga mezőben.) Kattintsunk a TANULÓ ADATAI menüpontra.
 12. Töltsük ki az adatokat, majd a tantervi keretek között tanult nyelvek esetében jelöljük a tanuló nyelvi szintjét. (Jelöljük az iskolától e-mailben megkapott nyelvi szinteket.)
 13. Töltsük ki a törvényes képviselőkre vonatkozó adatokat. HA csak az egyik szülő adatait adjuk meg, jelöljük ennek az okát is!

A VÉGLEGESÍTÉS gombra kattintva lezárjuk az adott tanuló regisztrációját, az adatok a továbbiakban már nem módosíthatók!


Kedves Szülők!

Tisztelettel meghívjuk Önöket február 28-án 17 órakor (Egyesült Királyság) és március 2-án 17 órakor (Málta, Frankfurt) a Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatos tájékoztatónkra! Az utazással, nyelviskolákkal, szállással kapcsolatos információkkal, valamint a tanulói regisztrációval és a szülői felelősségvállalási nyilatkozattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre is lesz lehetőség.

A tanulói regisztráció menetéről (LAP ALJÁN LETÖLTHETŐ!) olvashatnak.

Szülői felelősségvállalási nyilatkozat minták:

 • kiskorú tanulók (LAP ALJÁN LETÖLTHETŐ!)
 • nagykorú tanulók (LAP ALJÁN LETÖLTHETŐ!)

Szeretettel várjuk az egyénileg pályázó diákok szüleit is! Botka Veronika, Kezes Ágnes és a kiutazásokat koordináló tanárok


Tisztelt Szülők!

A 2020-as külföldi nyelvtanulási program keretében utazni kívánó diákokat sikerült csoportokba rendezni, helyüket külföldi nyelviskolákban biztosítani. Ezzel megtettük, amit a szervezés menete eddig lehetővé tett. A további információkra az iskola kapcsolattartói is várnak. Amint rendelkezünk további hírekkel, szülői értekezletet fogunk tartani. Addig is kérjük türelmüket.

Üdvözlettel: Botka Veronika és Kezes Ágnes


Tisztelt Szülök!

Megkérjük Önöket, hogy az internetes információk alapján a téli szünetben döntsenek gyermekük nyári külföldi utazásáról és töltsék ki az itt található kérdőívet a mihamarabbi ügyintézés érdekében. Ennek határideje december 31. Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal. Kellemes ünnepeket kívánunk: Botka Veronika, Kezes Ágnes, és Knábné Drelyó Zsuzsanna.

További információk: