Berze NépLap 2021.09.13.

Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium

Berze NépLap

 1. 09. 13.

 

3200 Gyöngyös, Kossuth u. 33.

06 37 505 265

titkarsag@berze.hu

www.berze.hu

 

 

Tartalomjegyzék

 

Hírek  3

Jelenlegi hét 3

Elmúlt hét 3

Havi előzetes  3

Egyebek  4

Tankönyvhasználat 4

Berze Természettudományos Önképző Kör  5

Tanulmányi Versenyek – 2021/2022. tanévi versenykiírások  6

Angol nyelvi szépkiejtési – és nyelvismereti verseny! 7

OKTV  7

Ifjú tudósok  8

V-GO   9

Menza  10

Menza étlap  11

Versenyeredmények  15

Galéria  16

Gólyatábor 2021.09.11-12. 16

Impresszum   17

 

Hírek

 

 

Jelenlegi hét

 

 • 09. 17-én, pénteken 15:00 órakor a Berze Természettudományos Önképző Kör újabb előadást hirdet. Témák: Halász Rajmund 11. D: A Tesla tekercs, Harmos Imre, Tari Pál 11. B: Csillagközi utazás.

 

Elmúlt hét

 • 09. 06-án hétfőn, 17:00 órakkor a 107. teremben került sor a 12. évfolyam szalagavatói megbeszélésére. (osztályfőnökök és az osztályok szülőinek 3-3 fős részvételével)
 • 09. 07-én, kedden tartottuk az új bejövő (5. A, 9, B, C, D) osztályainknak a szülői értekezletet, az osztályfőnök által megjelölt módon!
 • 09. 07-09, kedd és csütörtök között került sor a szülői értekezletekre a régi diákjaink szülei számára, az osztályfőnök által megjelölt módon!
 • 09. 11-12-én, hétvégén rendeztük meg 9. évfolyamosainknak a gólya-vízi tábort.

 

Havi előzetes

 • 09. 24-én, pénteken tartjuk a Magyar Diáksport Napját.
 • 09. 29-én, szerdán szavalóversenyt hirdet iskolánk! Minden szavalót, érdeklődőt szeretettel várunk!
 • 10. 01-én, pénteken emlékezünk meg a zene világnapjáról!
 • 09. 23-án, csütörtökön 16:00 órától. A Művészeti Önképző Kör újabb előadást hirdet a rajzteremben. Az téma: Molnár Balázs zenei és irodalmi rendezvénye.
 • 09. 29-én, szerdán szavalóverseny lesz iskolánkban. Részletekkel kapcsolatban keresd a magyar tanárokat.

 

 

Egyebek

COVID elleni intelmek / járványügyi protokoll:

COVID tájékoztatók

 

 

Általános

 • A megújult konditerem mindenki számára használható a kiírásnak megfelelően!
 • A Darts pálya (alagsor) használatához keressétek Sike Zoltán tanár urat.
 • Az íjász pálya (alagsor) használatához keressétek Gyurkó Péter tanár urat.

 

 

 

Tankönyvhasználat

 

 • Az „ingyenes” tankönyveket minden tanév végén vissza kell adni az iskolának!
 • Minden tankönyvet vissza kell hozni sértetlen állapotban, így kérjük, hogy azokat a rendeltetésüknek megfelelően használjátok! Ne rajzoljatok bele, ne húzzátok alá a szöveget és sorkiemelőt… se használjatok! Köszönjük!

 

 

 

Berze Természettudományos Önképző Kör

 

 

Tanulmányi Versenyek – 2021/2022. tanévi versenykiírások

 

 

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

 

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az Oktatási Hivatal honlapján megjelentette az Oktatási Hivatal illetékességébe tartozó tanulmányi versenyek 2021/2022. tanévi versenykiírásait, melyek az alábbi webcímekre kattintva tölthetők le:

 

Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/oktv_kereteben/aktualis_versenyidoszak

 

Országos művészeti tanulmányi versenyek: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/muveszeti_versenyek/versenykiiras

 

Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/nemzeti_orszagos_alt_isk_tanulmanyi_versenyek

 

A sajátos nevelési igényű tanulók versenyei: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/sni_versenyek/versenykiiras

 

 

Angol nyelvi szépkiejtési – és nyelvismereti verseny!

 

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium angol nyelvi munkaközössége a 2021/2022-es tanévben 2021. október 15-re hirdeti meg nagy múltú Berze angol nyelvi szépkiejtési – és nyelvismereti versenyét, melyre nagyon sok szeretettel várjuk azokat a diákokat, akik 5-8. évfolyamra járnak. A verseny szervezői augusztus 25-én minden érintett intézménybe elküldték a versenyfelhívást elektronikus úton.

A versenyre jelentkezés feltételei és a kategóriák a versenykiírásban olvashatók. Kérjük a kollégákat, hogy a versenyfelhíváshoz csatolt nevezési lapot használják a nevezéshez és a versenykiírásban olvasható módon juttassák el az ott megadott e-mail címre.

A versenykiírás és a nevezési lap, az oldal alján letölthető!

Jó készülést kívánunk minden kedves érdeklődőnek!

A részletek itt olvashatók: https://www.berze.hu/berze-angol-nyelvi-szepkiejtesi-es-nyelvismereti-verseny/

 

 

OKTV

A 2021-2022. tanévi OKTV-vel kapcsolatos tudnivalók ide kattintva érhetők el!

Az oldal alján tölthető le

 

 

Ifjú tudósok

Örömmel tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal meghirdette az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedőt a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) működő középiskolák 2021/2022. tanévben 11-12. évfolyamos tanulói részére.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulók számára egyes természettudományos vagy bölcsészettudományos tudományterületen, tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására, továbbá, hogy a Kárpát-medence államaiban élő középiskolás tanulók és a társadalom szélesebb csoportjai számára a vetélkedő követendő példát mutasson a magasszintű tudásról és a széleskörű műveltségről.

A vetélkedő során az egyéni indulók a 2021/2022. tanévben három tudományterületen a magyar irodalom, a fizika és az informatika területén mérhetik össze tudásukat.
Az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós: az első forduló (elődöntő) mindhárom tudományterület esetében egy – egy online feladatsor megoldásából áll.
A második forduló (középdöntő) már személyes jelenlétet igénylő vetélkedő lesz, amely Budapesten kerül majd megszervezésre. A harmadik forduló (döntő) is személyes jelenlétet igénylő vetélkedő lesz, amely rövidebb televíziós fordulókból áll. Az egyes tudományterületeken televíziós fordulóba jutott versenyzők Budapesten, stúdió körülmények között mérik össze tudásukat.

A tanulók nevezését, a vetélkedőn való részvétel lehetőségét és a tanulók szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola intézményvezetője biztosítja. Egy iskolából több tanuló is jelentkezhet. A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes.

A versenykiírás elérhető a https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu linken.

Kérem, hogy szíveskedjen tájékoztatni a versenykiírásról és a vetélkedőre történő jelentkezés lehetőségéről intézménye tanulóit és pedagógusait is!

A vetélkedővel kapcsolatos további információ az ifjutudosok@oh.gov.hu címen kérhető.

Remélem, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődését, és bízom abban, hogy intézményének tanulói közül sokan jelentkeznek és szép eredményeket érnek el a vetélkedőn.

Az „Ifjú tudósok” tudományos középiskolai vetélkedő 2020/2021. tanév vetélkedőjét történelem, biológia, kémia tantárgyból 2021. szeptember 6-tól vetíti az M5, a közmédia kulturális csatornája. Hétköznapokon 17.30, szombatonként 18.40, vasárnapokon 18.35 órakor látható a műsor az M5-ön. A vasárnap esti adásokban: szeptember 12-én, 19-én és 26-án kerül sor a döntőkre, ekkor derül ki, kik lesznek az Év Ifjú tudósai.

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a vetélkedő Facebook oldalát is: https://www.facebook.com/ifjutudosok

Együttműködésüket előre is köszönjük, várjuk tanulóik jelentkezését!

 

V-GO

INDUL MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ONLINE FENNTARTHATÓSÁGI DIÁKPROGRAMJA A V-GO, CSATLAKOZZ TE IS!

 

Csupán 8-10 percet kell eltöltened egy új Applikációban, vagy annak honlapos tükörpárján, és máris Te lehetsz az ország egyik legjobb klímavédelmi ügynöke, egyben nagy értékű díjazásban részesülhetsz akár egyedül, akár osztályoddal, akár iskoláddal, s a legjobbak a Parlamentben vehetik át az elismeréseket.

 

Kiket várunk?

Diákokat, tanárokat és iskolákat és persze rajtuk keresztül szülőket, családtagjaikat, barátokat.

 

Miért jó Neked, ha néhány percet rászánsz az életedből?

A diákok csupán 8-10 perc időráfordítással, online módon bekapcsolódhatnak hazánk legnagyobb fenntarthatósági közösségébe, kihívások révén tesztelhetik tudásukat és milliós díjakért versenyezhetnek egyénileg és az iskolájukkal is a Fenntartható Közösség, a Klímabajnok és a Vízőrzők küldetések bármelyikének teljesítésével.

 

A tanárok számára lehetőséget kínálunk diákjaik fenntarthatósági tudásának mérésére és a kapcsolódó tudástárral és háttéranyagokkal számos, OH által minőségbiztosított, ingyenes oktatási anyagot, óravázlatot, prezentációt, linkgyűjteményt és teszteket biztosítunk a részükre: pl.: http://www.mi6.hu/verseny „Tananyagok” link.

 

Az iskolák részére hazánk legnagyobb fenntarthatósági versenyét és egyben hálózatát nyitjuk meg, melybe a diákok osztályfőnöki órákon, vagy a témához kapcsolható tanórákon csupán néhány perc időráfordítással bekacsolhatók. Új tudásokat osztunk meg és milliós díjakért versenyezhetnek az iskolák is egymással – a legjobb diákokat és iskolákat a Parlamentben személyesen is díjazzuk.

 

Kik vagyunk:

A V-GO Applikációt és annak webalapú párját (elérhetők itt: https://www.v-go.hu), a Virtuális Erőmű Programot (VEP), hazánk egyetlen Európai Bizottsági díjas és ENSZ fenntarthatósági mintaprojektjét (ld.: https://virtualiseromu.hu) működtető Mi6 csapata (lsd.: http://www.mi6.hu) fejlesztette ki. Ezen keresztül nyílik meg annak a lehetősége, hogy most már a diákok, a tanárok és az iskolák is részesei lehessenek a VEP nemzetközi és hazai sikereinek.

 

Miért V-GO?

Új digitális fenntarthatósági programunk teljes neve Virtual – GO – APP, amelynek első tagja a VEP-ből ered. Kimondva az angol „we go” (azaz „mi megyünk”) szójáték is megjelenik benne, azt üzenve, hogy mi már évek úton vagyunk, küzdünk a fenntarthatóság széleskörű elterjesztésért, a klímaváltozás mérséklésért, de még nem értünk célba és egyedül kevesek vagyunk.

A V- GO program jelmondata: V-GO, WE Go! – Mi megyünk, gyertek ti is velünk! Azaz klíma-harcostársakat hívunk csatába a saját kis csapatunk mellé, s bármilyen kis eredmény is számít: hiszen sok kicsi sokra megy, ahogy azt már a VEP is megmutatta (ld.: https://www.youtube.com/watch?v=UNVVqlWjXgo).

 

 

Menza

 

Kedves Szülők és Diákok!

 

 

Online gyermekétkeztetési rendszerünk megnyílt. A diákok szeptember havi étkezését a felületen keresztül rendelhetik meg (A és B menü közül lehet választani)

 

Az iskola megkezdését követően minden nap 10:00 óráig mondhatják le vagy rendelhetik meg az étkezést a következő naptól kezdődően.

 

 

Az első osztályos tanulók és az előző évben étkezők részére szeptember 1 és 3 között étkezést biztosítunk. Az elsősöknek 3x -i, a korábbi étkezőknek, pedig a rendszerben rögzített formában.

 

Kérjük a szülőket, hogy amennyiben továbbra is igénylik az étkezést legyenek szívesek megrendelni azt online felületünkön (etkezes.mparty.hu), vagy elérhetőségeink valamelyikén.

 

Elérhetőségeink:         befizetes1@matraparty.hu

30/789 – 4983

 

Gyöngyös, 2021. 08. 23.

 

Mátra Party Kft.

 

 

HÉTFŐTŐL csak az kap ÉTKEZÉST, aki  MEGRENDELI ONLINE (etkezes.mparty.hu), TELEFONON (30/789 -4983), vagy E-MAILBEN (befizetes1@matraparty.hu)

 

 

Menza étlap

 

 

Versenyeredmények

További versenyeredmények a www.berze.hu honlapon találhatók.

 

 

 

Galéria

További képek a www.berze.hu honlapon találhatók.

 

 

Gólyatábor 2021.09.11-12.

 

 

 

 

 

 

 

 

Impresszum

 

 

Ez a hírlevél a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium információközlő elektronikus újsága.

 

 

 

Szerkesztette, kiadta: Gyurkó Péter

Fotókat készítette és válogatta: Gyurkó Péter

Lektorálta: Csintalan Edina

 

 

3200 Gyöngyös, Kossuth u. 33.

06 37 505 265

titkarsag@berze.hu

www.berze.hu

 

 

 

 

# Fájl Leírás
1 Berze NépLap 2021.09.13