Gratulálunk kézilabdacsapatunknak!

Január 26-28. között Gyöngyös rendezhette meg a Kézilabda Diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjét. A rangos megmérettetés rendezője a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület volt, a szervezésben és a lebonyolításban a Berze Nagy János Gimnázium közössége, tanárai, diákjai jártak élen. élen.

Szoros, és izgalmakkal teli mérkőzéseken, az ország legjobb 8 csapata között, lendületes játékkal, kiemelkedő egyéni teljesítményekkel és higgadt csapatjátékkal, Kismárton Ádám tanár úr vezetésével az V. helyezést szerezték meg diákjaink.

A csapat tagjai: Gál Máté, Bárány Máté, Földházi Bálint, Kosztya Gábor, Pernyész Ákos, Szucsik Barnabás, Gáspár Zsombor, Zsámba Kenese, Záray Zalán, Landor Balázs, Széles Gergő, Bárdos Bence, Scitovszky Bálint, Cseh Bálint, Bognár Zsombor.

Kismárton tanár úr így értékelte a hétvégét:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen sporteseményen részt tudtunk venni. Jobbnál jobb csapatok képviselték iskolájukat. Rövid távú célunk az volt, hogy pontot/pontokat szerezzünk az ellenfelektől úgy, hogy a gyerekek büszkén képviseljék városukat, iskolánkat. A hosszú távú cél, hogy a bajnokságra kellőképpen hangolódjunk, mert jövő héten már kezdődik a tavaszi forduló. Azt gondolom, ez sikerült. Az 5. hely egy nagy szép eredmény. Egyik mérkőzésünk sem volt könnyű. Küzdésből és csapatmunkából jelesre vizsgáztak a berzés fiúk.

Külön gratulálok Földházi Bálintnak, aki a különdíjban részesült (legjobb hazai játékos). És nem tudjuk elégszer megköszönni a kilátogató szurkolóknak, akik 3 napon keresztül végig követtek és buzdították a csapatot. És nem utolsósorban a szervezőknek, akik biztosították azt a hátteret, hogy a csapatnak csak a mérkőzésekkel kelljen foglalkoznia!”

A hétvége szinte a teljes iskolaközösséget megmozgatta. Több mint 50 diáksegítő biztosította a hátteret a csapatok két helyszínen zajló zavartalan játékához. A megnyitón a Muzsikus Céh Vegyeskar és az Attitude Táncműhely produkciói tették emelkedetté a hangulatot, mindezt a testnevelés munkaközösség tagjai koordinálták.

A csapat minden mérkőzésén szülőkből, tanárokból, iskolatársakból álló lelkes szurkológárda biztosította támogatásáról a fiúkat, akik együtt lélegeztek a csapattal.

Nagyon büszkék vagyunk a csapat teljesítményére, gratulálunk ehhez a kiemelkedő sportteljesítményhez! Tovább követjük útjukat a tavasszal kezdődő bajnokságon!