Tanári eredmények

2017. 11. 09. Mesterházy Dóra – Pro Progressio díj

2017. Kiss Miklós – MTA Pedagógus Kutatói Pályadíj

2017. Köves Péter – Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa

2016. Molnárné Borbás Katalin – Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa


Berze-jeles az Eötvös ötön

Intézményünk ismét kitett magáért: három mikrobusznyi futóval indult az Eötvös 5 elnevezésű futóversenyen. Csapattagok: Nagy Gábor, Ujvári Györgyi, Gyurkó Péter, Nagy Noémi, Kovács Melinda, Fazekasné Bodor Katalin, Haverla Réka, Csintalan Edina, Nagy Tímea, Czinder Péter Dr., Csiszár Vivien, Molnár Ádám, Csernyik Lázár, Csernyik Olivér, Fenyő Ákos, Szabó Csenge, Varga Anna, Szabó Eszter, Tóth Márk, Bencsik Gergő, Kis Szebasztián, Kis Izabella, Dobos Ádám, Szlovencsák Panka.

Molnár Ádám 1., Csiszár Vivien 2., Bencsik Gergő 3., Nagy Gábor tanár úr, illetve Szabó Eszter 4., Kis Szebasztián pedig 5. helyezést ért el a kategóriájában. Sőt: elnyertük a legtöbb tanárt megmozgató középiskolának járó különdíjat!

 


Heves megye nagykövete Ombódi András

Heves Megye Nagykövete kitüntetéssel jutalmazták Ombódi Andrást, a Vidróczki Néptáncegyüttes vezetőjét, Egerben. A díjátadónak a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény adott otthont. Az együttes vezetője szerint ez az elismerés nem az ő, hanem a tanítványai érdeme.

-Ha valaki elveszíti a fonalat az életében, térjen vissza a hagyományos formákhoz, mert azokban nem lehet csalódni! – ezt vallja Ombódi András, aki szerint a Vidróczki Néptáncegyüttes nélkül nem nyerhette volna el a Heves Megye Nagykövete címet.

-Én a Vidróczki Együttest képviselem, nyilván nem kaptam volna meg, hanem a Vidróczki Együttesről lenne szó. Azért hárítom tovább, mert az együttes valóban megérdemli a tevékenysége után, hogy ilyen díjakban részesüljön. Hát ez a nagykövetség, ha az alapgondolatot tekintjük, tényleg évek óta, vagy évtizedek óta a nagykövetei vagyunk Heves megyének és Magyarországnak meg Gyöngyösnek természetesen – fogalmazott a kitüntetett.

Forrás: Gyöngyösi tv. A cikk ide kattintva érhető el!


A nagybetűvel írt Ember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisztóczky László (jobbról) kezdte a köszöntők sorát Fotó: Czímer Tamás

Kitért arra is, hogy Fülöp­ ­Lajos 1957-től Gyöngyösön gimnáziumi tanár, majd a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója volt, negyvennél is több könyve, számos verse és műfordítása is megjelent. Habár jó ideje a fővárosban él, – mert Gyöngyöst elhagyni kényszerült – soha nem szűnt meg a mátraaljai városhoz való­ kötődése.

A köszöntések sorában mások mellett Hiesz György polgármester, illetve Balázs Ernő,­ a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke is méltatta a sokoldalú Fülöp Lajost, aki az egyesület tiszteletbeli elnöke, lévén annak megalakulásában is közreműködött.

H. É.

Forrás: heol.hu