Berze zenekar

 

Városi televíziós interjú:

https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox/FMfcgzGpGnLZWCKmqmfgRBqlfKdnDVCM?projector=1

 


 

2018. Cseh Tamás Est (melléklet: Kép1 – Plakát)
2019. Hamlet fuvolája – Eötvös Loránd 100 emlékműsor (melléklet: Berze Zenekar Eötvös 100 Értesítő cikk, benne fénykép)
2019. március 15. A költő visszatér rockopera (melléklet: Berze Zenekar _márc. 15. Értesítő cikk, benne fényképek)
Madaras Anna: Tűzmadár tánc (2019. március 15-i műsor)

2019. Idősek Napja – Szent Ferend Gondozóház, Mátrafüred
2019. Berze Ki-mit-tud, majd Berze Gála: Sound of Silence (melléklet: Sound Of Silence – kép a Művelődési Központban)
A Sound Of Silence videóklip (Berze zenekaros tanulók is részt vettek benne): https://www.youtube.com/watch?v=yEfZKAHRe-M
Néhány cikk, melyben a gimnázium is megjelenik:
https://hungarianhub.com/gyongyoson-mertek-nagyot-almodni-amerikai-siker/ (USA, Florida)
Jelenleg MONITOR-KONCERTEK zajlanak (kisgimnazista zenészek)

 


Internetes megjelenések

Berze Zenekar Nothing Else Matters Cover – megjelenés IV.

 

Olaszország

Metallica, approvata ‘Nothing Else Matters’ degli studenti di una scuola ungherese

http://www.metalhammer.it/2018/04/30/metallica-approvata-nothing-else-matters-degli-studenti-di-una-scuola-ungherese/

 

Eduline

Hatalmas siker a gyöngyösi gimisek Metallica-feldolgozása

Még az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is gratulált nekik a feldolgozáshoz.

Mi is gratulálunk, remek feldolgozás.

http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/4/20/gyongyosi_gimi_Metallica_OCXB6Weduline.hu

 

RTL Klub Fókusz

Exkluzív – Csak az RTL stábjának nyilatkozott a Metallica

http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/exkluziv-csak-az-rtl-stabjanak-nyilatkozott-a-metallica

Berze Zenekar: 1:47-

 

New York (Média- és hírszolgáltató):

Finnország:

 

Metallica klip (Berze Zenekar) külföldi megjelenései márciusban:

 

Ultimate-guitar. com-on (a világ legnagyobb gitáros közösségi weboldala):

https://www.ultimateguitar.com/news/community_feed/metallica_high_school_orchestra_gains_permission_to_share_nothing_else_matters_video_at_youtube.html

 

Brazília legnagyobb Heavy Metal oldala (portugál nyelvű cikk):

https://whiplash.net/materias/news_769/280508-metallica.html

 

Lengyelország:

https://www.antyradio.pl/Muzyka/Duperele/Wegierska-orkiestra- mlodziezowa-nagralaautoryzowany-przez- Metallike-cover- Nothing-Else- Matters-21407

 

Metaladdict (nemzetközi heavy metal oldal):

http://metaladdicts.com/site/metallica-high-school-orchestra-gains-permission-to-share-nothing-else-matters-video-at-youtube/

 

Heol: A világhírű Metallica is elismerte a gyöngyösi fiatalokat

A Berze Nagy János Gimnázium zenekarának ­tagjaival két tanóra között a szünetben találkozunk. Ők azok a tehetséges fiatalok, akiket a világhírű Metallica zenekar már biztos, hogy hallott játszani. Az engedélyt is megkapták, hogy átdolgozzák az egyik legismertebb számukat, és feltöltsék az egyik videómegosztóra.

Pitlik Emese matematika-fizika-számítástechnika szakos középiskolai tanár és programozó matematikus. Azt mondja, a ­muzsika és a zenekari munka már gyermekkora óta fontos része életének.

– Lassan két évtizede zenélek közösen a tanítványaimmal kedvtelésből, szabadidőmben – kezdi a tanárnő, aki a gimnáziumi zenekart vezeti. – Számtalan szép emléket őrzök: a popfesztivál-bemutatónkat az egri bazilika lépcsőjén, s a közös Ringasd el magadot Presser Gáborral Gyöngyösön. Emellett jótékonysági hangversenyeinket a Gyöngyösi Ferences templomban, a ­Vivaldi Largót, melyet internetes kapcsolat révén a svájci Európai­ Nukleáris Kutatási Szervezetnél, a CERN-ben is hallottak – meséli büszkén, majd hozzáteszi, a tehetséges zenész tanítványai inspirálták arra, hogy klasszikus hangszerekre is átdolgozza a Metallica­ Nothing else ­matters népszerű rockballadáját.

– Dávid hangszínének és a gyermekek hangszertudásának megfelelő művet választottam. Csenge nagyszerű fuvolista, adódott, hogy a híres gitárszóló a hangszerén szólaljon meg. Bonifác virtuóz basszusgitárjátéka érdekes színt hozott előadásunkba. Tavaly szeptemberben kezdtem a hangszerelési munkát, és gimnáziumunk művészeti gáláján november­ben mutattuk be a művet. Márta István gyöngyösi stúdiójában zajlottak a hangfelvételek, ott varázslatos világ tárult elénk. A hangmérnök profizmussal, és nagy szeretettel segítette a munkát – összegzi a tanárnő.

A fiatalok, bár nem osztálytársak, gyakran találkoznak az iskolán kívül is Fotó: Czímer Tamás

Kiderül: a klip is jórészt neki köszönhető, hiszen a forgatás utáni számítógépes vágásra több mint 500 órát fordított. – A mai napig rácsodálkozom Berzsényi Gergely gyönyörű videófelvételeire, a vágásban pedig Sós Heni sokat segített – teszi hozzá. Arra a kérdésre, hogyan is történt az engedélyeztetés és miért ­gondolta, hogy megkeresi a Metallica menedzsmentjét, szerényen válaszol.

– A kész hangfájlt és a megfilmesítésre, ­feltöltésre vonatkozó kérelmemet eljuttattam a Universal Music Publishing Editio Musica budapesti igazgatónőjéhez, Tisler Szilvia vitte végig a fáradságos folyamatot. Nem gondolkoztam azon, hogy kihez futnak az engedélyezési szálak, de a szerzői jogok kérdését nem kerülhettem el. Csupán egy szép klipet szerettem volna készíteni. Emlékül – mondja.

– Boldog voltam, mikor megjött az engedély, azt hiszem, abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy ez mit jelent. Ugyanakkor aggódni is kezdtem, hiszen a családommal finanszíroztam már addig is a költségeket, s az engedély még sokba kerülhetett. Hogy végül nem kellett fizetnem, bevallom, meghatott – ismerteti a tanárnő.

Szavai szerint ez az engedély szép elismerése a diákok tehetségének, akik „ha együtt vannak, az minta, motívum, szabad variáns, a születő világ egy dallama.” Elismerése az alkotók, a művészeti, és zenetanárok tevékenységének is. Mindannyiuk munkáját köszöni.

Népszerűek az interneten
Az egyik legnagyobb videómegosztó közösségi internetes oldalon a gyöngyösi diákok klipjét közel százezren tekintették már meg. Csenge, a zenekar fuvolistája azt mondja, nagyon meglepődtek, amikor a tanárnő bejelentette, hogy megkapták az engedélyt. – Hogy maga a ­Metallica hagyta jóvá a feldolgozást?! El sem akartuk hinni! Nagyon örültem és büszke vagyok a csapatunkra, hogy ilyen klasszul sikerült összehoznunk ezt az egészet. Ami a megtekintéseket illeti, bevallom, egyáltalán nem számítottam ilyen nézettségre, de nagyon-nagyon jó érzés.

A zenekari tagok: David Kerek – Ének, gitár, Várallyay Csenge – Fuvola, Faragó Benjámin, Hangyál Péter, Rajhóczki Hunor, Kováts Imre – Gitár, Csanádi Bonifác – Basszusgitár, Szendrei Dávid, Csorba Krisztián – Zongora, Szintetizátor, Márkus Gréta, Csanádi Bertold, Kovács Sára, Csörgő Terka, Csörgő Kata, Szabó Gergő, Erdélyi Gabriella – Hegedű, Csanádi Liza – Cselló, Kovács Gergely –Dob

A fiatalok klipjét itt tekinthetik meg.

Forrás ide kattintva érhető el!

 

 


Metallica approves of Hungarian students’ cover of their song

Szeretlek Magyarország reports that the school band of the Berze Nagy János High School from Gyöngyös covered the world-wide famous band Metallica’s even more famous hit, Nothing Else Matters. Needless to say, it was appreciated even by the metal legends.

The school band of Berze Nagy János High School from Gyöngyös made a brave choice when they decided to cover the famous metal ballad Nothing Else Matters by the American Metallica. The band’s management team got word of the cover and they found it so good that they allowed the students to upload the video to YouTube.

The singer, Dávid Kerek, said that it took them eight months to finish the cover song and to get a response from the band.

‘After eight months of hard work, it is finally finished… I would like to congratulate the members of the band: Beni Faragó, Bálint Bonifác Csanádi, Csenge Várallyay, Péter Hangyál, Hunor Rajhóczki, Péter Dávid Szentendrei, Gréta Márkus, Bertold Balambér Csanádi, Gergely Szabó, Liza Csanádi, Gergely Kovács, Krisztián Csorba, Gabriella Erdélyi and many many more.’

‘It was a great surprise for us that the copyright owners of Nothing Else Matters (Hetfield and Ulrich, members of Metallica) and Metallica’s management approved of our video.

We got a permission to upload it to YouTube for an unlimited time.’

The youngsters would like to thank their teacher Emese Pitlik, who came up with the idea and helped them orchestrate the video.

The post Metallica approves of Hungarian students’ cover of their song appeared first on Daily News Hungary.

Forrás ide kattintva érhető el!


Magyar diákok sikere – a Metallica áldását adta a feldolgozásra

Gyöngyösön igazán különleges dolognak örülhetnek, ugyanis a Berze Nagy János Gimnázium iskolai zenekarának tagjai hihetetlen sikert értek el: feldolgozták a Metallica Nothing Else Matters című számát, s a banda menedzsmentjének annyira megtetszett, hogy engedélyezték egy klip feltöltését a youtube-ra.

Forrás ide kattintva érhető el!


A Metallica leborult a magyar diákok feldolgozása előtt

 

A Nothing Else Matters című balladát gyöngyösi középiskolások adták elő egy videoklipben.
A fiatalok videóját közel 66 ezren nézték meg egy hónap alatt.

A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium iskolai zenekara egy különleges klipes feldolgozást készített a Metallica Nothing Else Matters című balladájából.

A gyöngyösi fiatalok a Metallica menedzsmentjétől is engedélyt kaptak a videó Youtube-os közzétételére – írja a heol.hu. Kerek Dávid, a zenekar egyik tagja a Hammer Worldnek úgy nyilatkozott, nyolc hónapnyi intézkedés és munka után készülhetett el a klip.

Forrás ide kattintva érhető el!


Vietnámi kulturális online folyóirat

(NCTG) Ca khúc nổi tiếng “Nothing Else Matters” đã được các học sinh trường Trung học Berze Nagy János TP. Gyöngyös (Hungary) cover lại thành công đến mức bản thân ban nhạc “Metallica” cũng hài lòng, và cho phép đưa lên mạng YouTube một cách hợp thức.

Forrás ide kattintva elérhető!


METALLICA APPROVES OF HUNGARIAN STUDENTS’ COVER OF THEIR SONG

Szeretlek Magyarország reports that the school band of the Berze Nagy János High School from Gyöngyös covered the world-wide famous band Metallica’s even more famous hit, Nothing Else Matters. Needless to say, it was appreciated even by the metal legends. The school band of Berze Nagy János High School from Gyöngyös made a brave choice when they decided to cover the famous metal ballad Nothing Else Matters by American Metallica. The band’s management team got word of the cover and they found it so good that they allowed the students to upload the video to YouTube. The singer, Dávid Kerek, said that it took them eight months to finish the cover song and to get a response from the band. ‘After eight months of hard work, it is finally finished… I would like to congratulate the members of the band: Beni Faragó, Bálint Bonifác Csanádi, Csenge Várallyay, Péter Hangyál, Hunor Rajhóczki, Péter Dávid Szentendrei, Gréta Márkus, Bertold Balambér Csanádi, Gergely Szabó, Liza Csanádi, Gergely Kovács, Krisztián Csorba, Gabriella Erdélyi and many many more.’

‘It was a great surprise for us that the copyright owners of Nothing Else Matters (Hetfield and Ulrich, members of Metallica) and Metallica’s management approved of our video. We got a permission to upload it to YouTube for an unlimited time.’ The youngsters would like to thank their teacher Emese Pitlik, who came up with the idea and helped them orchestrate the video.

Read more at: https://dailynewshungary.com/metallica-approves-hungarian-students-cover-song/


RTL klub

Megtetszett a Metallicanak is

Forrás ide kattintva elérhető!


HVG

Hegedűs és elektromos gitár is szerepet kap a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium feldolgozásában. A Nothing Else Matters hallatán a Metallica is bólintott: a magyar iskolások felrakhatták a YouTube-ra a videójukat.

Ritka elismerés, ha a Metallica megengedi valakinek, hogy a számukból készített feldolgozást legálisan terjeszteni lehessen a YouTube-on. Ebben a dicséretben részesült nemrég a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium zenekara. Az ő előadásukban keverednek a klasszikus zene hangszerei a rock-zenével. A számot Kerek Dávid énekli. A közel egy hónapja feltötött videónak már 30 ezernél több nézője volt.

A Metallica magyar rajongói egyébként 2018. április 8-át várják, akkor lép fel a legendás zenekar a Budapest Sportarénában.

Forrás: ide kattintva érhető el!


Szeretlek Magyarország

A Metallicának annyira tetszett a magyar diákok feldolgozása, hogy áldásukat adták a klipre
A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium iskolai zenekara a Nothing Else Matters-t gondolta újra.

A Metallica együttes Nothing Else Matters című balladáját dolgozta fel a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium iskolai zenekara. A világhírű metálzenekar menedzsmentjének pedig annyira tetszett a fiatalok verziója, hogy engedélyezték a klip feltöltését a Youtube-ra.

A dalt éneklő Kerek Dávid, a zenekar egyik tagja elmondta, hogy nyolc hónapba telt, amíg mindennel elkészültek és a hozzájárulás is megjött.

Forrás ide kattintva érhető el!

 


3200.hu

A Metallica is engedélyezte a gyöngyösi fiatalok klipjét


Az Új Nemzedék is közzétette a videót, cikket!

Forrás: ide kattintva érhető el.


A Metallica is engedélyezte a gyöngyösi fiatalok klipjét


Az M2 Petőfi tv is felfigyelt a Berze zenekarára és a Metallica elismerésére!

Az elkészült riport ide kattintva tekinthető meg!

Forrás: petofilive.hu (https://www.petofilive.hu/video/gyongyosi-fiatalok-metallica-feldolgozasa/)

Kérjük fogadják, hallgassák, adják tovább szeretettel!

 


Metallica – Nothing Else Matters /Berze Secondary Grammar School Orchestra/

Közzététel: 2017. okt. 20.

Berze Secondary Grammar School Orchestra performing Metallica’s legendary ballad
Nothing Else Matters by Hetfield & Ulrich
© Creeping Death Music/Universal Music Publ.
Leader of the Orchestra – Emese Pitlik

Music Production
P58 Recording Studio https://www.facebook.com/P58-Recordin…
David Kerek – Voice, Guitar, Csenge Varallyay – Flute, Benjamin Farago, Peter Hangyal, Hunor Rajhoczki, Imre Kovats – Guitar, Bonifac Csanadi – Bass, David Szendrei, Krisztian Csorba – Synthesizer, Greta Markus, Bertold Csanadi, Sara Kovacs, Kata Csorgo, Terka Csorgo, Gergo Szabo, Gabriella Erdelyi – Violin, Liza Csanadi – Cello, Gergely Kovacs –Drums

Art Production
Sara Kovacs – Drawing

Video Production
Cameraman – Gergely Berzsényi (Credo Media) https://www.youtube.com/channel/UCP7R…
Film Editor – Emese Pitlik, Henrietta Sos
Thanks to Donát Kucsik, Hanna Varga, Gergo Fajkus for the recording

A Special Thank you to Szilvia Tisler (Director of Universal Music Publishing Editio Musica Budapest) for arranging

Huge Thanks also to Krisztian Varga and Gerda for their support

Forrás

Az engedély a lap alján látható, letölthető.


 

METALLICA – Kiváló klipes Nothing Else Matters feldolgozás egy gyöngyösi gimnáziumi zenekartól

Gratulálunk mindenkinek!

2017. október 22. (vasárnap) 09:27

A gyöngyösi Berze Nagy János gimnázium sulizenekara egy remek klipes feldolgozást készített a Metallica örökzöld Nothing Else Matters balladájából és még a csapat menedzsmentjétől is engedélyt kaptak a videó Youtube-os közzétételére. Ismerkedj meg vele!


A Berze Nagy János Gimnázium iskolazenekara – Nothing Else Matters (Metallica feldolgozás, 2017)

“Körülbelül 8 hónap intézkedés és munka után végre elkészült… őszintén gratulálok a zenekar minden tagjának! Faragó Beni, Csanádi Bálint Bonifác, Várallyay Csenge, Hangyál Péter, Rajhóczki Hunor, Szendrei Péter Dávid, Márkus Gréta, Csanádi Bertold Balambér, Szabó Gergely, Csanádi Liza, Kovács Gergely, Csorba Krisztián, Erdélyi Gabriella és mindazoknak akiket nem tudok megjelölni. 😀

Számunkra is hihetetlen meglepetésként, a Nothing Else Matters (Hetfield & Ulrich) eredeti jogtulajdonosa és a Metallica menedzsmentje jóváhagyta filmünket. Engedélyt kaptunk a YouTube-ra történő határozatlan időre szóló kihelyezésre is (© Creeping Death Music/Universal Music Publ.).

Szeretnénk megköszönni a P58 Recording Studio, Credo Media ( Ber Ger), Sos Henrietta, Tisler Szilvia (Universal Music Publishing Editio Musica, Budapest) munkáját, Kucsik Donát, Varga Hanna, Fajkus Gergő videófelvételeit, és Varga Chris támogatását. Illetve Pitlik Emese tanárnőnek, aki az egészet megálmodta, leszervezte, véghez vitte. Hallgassátok szeretettel, remélem másoknak is örömteli perceket okozunk vele. 🙂 Illetve megosztásoknak is örülnénk!” – Kerek Dávid.

forrás: Hammerwold


 

“.. Érzékenyek ezek a fiatalok, és tehetségesek. … Hihetetlen hajlamuk van arra, hogy fölfedezzék az egyszerit, s csak nekik szólót. Hogy lehajoljanak valami kicsiségért, amely egyedül az övék. … Ha együtt vannak, az minta, motívum, szabad variáns. A születő világ egy dallama)” /Pilinszky János/

   

BERZE GIMNÁZIUM  ZENEKARA

 • A költő visszatér (1998, Gyöngyös, Mátrafüred) – rockopera
 • Petőfi Est (1999, Gyöngyös, Mátra Műv. Kp.) – Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendezvénye
 • 1956-os emlékműsor (2000, Gyöngyös, Mátra Műv. Kp.)
 • Popfesztivál
 • Drogellenes Nap (2003, Eger) – előadás az Egri Bazilika lépcsőjén
 • Városi Békenap (2003, Gyöngyös, Mátra  Művelődési Kp.)
 • Közös riport Presser Gáborral (2003, Mátra Műv. Kp.) – RTL felvétel
 • Fellépés Presser Gábor koncertjén (2003, Mátra Művelődési Kp.) – Ringasd el magad
 • Holdidő (2002, Mátra Műv. Kp.) – Városi Békenap, Történelmi visszatekintés a XX. századra
 • Jótékonysági Hangverseny (2003, 2004) – Gyöngyösi Ferences Templom
 • Padlás (2005, Gyöngyös, Mátra Műv. Kp.) Városi Békenap, Nobel-Békedíjasok gondolatai
 • Gryllus Zsoltárok – Gyöngyösi Ferences Templom
 • Trilógia
 • Tökéletes válás (2011, Gyöngyös) Berze Nagy János Gimnázium – iskolaközösség
 • Séta a múltba (2012, Gyöngyös)
 • Országos Mikola Sándor Fizikaverseny, Döntő
 • Berze Nagy János Gimnázium – iskolaközösség, majd szülők részére
 • A jövő kezdete (2013, Gyöngyös)
 • Országos Mikola Sándor Fizikaverseny, Döntő
 • Berze Nagy János Gimnázium – iskolaközösség, szülők részére
 • Operaház fantomja (2013, Gyöngyös, Mátra Műv. Kp.) – L. Lohan-féle verzió
 • Egressy: Szent Erzsébet (2014) – dráma
 • Jótékonysági Hangverseny, Gyöngyösi Ferences Templom
 • Semmelweis Nap (2013, 2014)
 • Mátrai Állami Gyógyintézet, Mátraháza – koncertek a dolgozók részére
 • Kiss Lajos Tanár úr emléknap (2014) – Vivaldi d-moll concerto grosso – internetes kapcsolat révén a svájci CERN-ben is hallják előadásunk
 • Karib tenger kalózai (2015, Gyöngyös, Gimnázium) keresztmetszet
 • ByeAlex: Az én rózsám (2015, Gyöngyös, Gimnázium, Mátra Művelődési Kp.) – Ki-Mit-Tud
 • Hetfield-Ulrich: Nothing else matters (2016, Gyöngyös, Gimnázium majd Mátra Művelődési Kp.)
 • Hetfield-Ulrich: Nothing else matters (2016, Gyöngyös) Stúdiófelvétel