Donovály 2022

A sítábort abban az esetben rendezzük meg, ha megkapjuk hozzá a miniszteri engedélyt, illetve az aktuális hazai és szlovákiai rendelkezések lehetővé teszik az utazást. A miniszteri engedély iránti kérelmet 2021. november 26-án nyújtottam be – az elbírálásról, amint megérkezik, azonnal értesítem az osztályfőnököket.
A pozitív elbírálás reményében megszerveztük a tábort – a részleteket az alábbiakban közöljük.

***

1. Turnusok:

 1. január 10. – január 14. – 11. A, 11. B, 11. C, 11. D
  Kísérőtanárok: Gruber Csilla, dr. Ludányi Lajos és Nagy Gábor osztályfőnökök.
  További oktatók: Petes-Varga Károly, Banka Zsolt, Kismárton Ádám és Köves Péter.
 2. január 14. – január 18. – 10. A, 10. B, 10. C, 10. D, 11. D.
  Kísérőtanárok: Kovács Melinda, Szabó Klaudia, Horváthné Zörög Anikó és Barna Viktor.
  További oktatók: Petes-Varga Károly, Banka Zsolt, Gyurkó Péter és Molnár Tamás.

Mindkét turnus estében táborvezető: dr. Czinder Péter.

2. Költségek fejenként:

 • a befizetett 50 € után a szállás és az ellátás, a síbérlet és az oktatóknak kifizetendő amortizációs költségtérítés összesen további 150 € befizetését, illetve átutalását,
 • az utazás, illetve 1 biztonsági személyautó Donovályra eljuttatása 6000 Ft befizetését,
 • a kötelezően (online, egyénileg) megkötendő biztosítás díja 2675 Ft átutalását

teszi szükségessé.

Igény esetén felszereléskölcsönzési lehetőséget biztosítunk (léc, bot, sisak, bakancs), melynek költsége 7000 Ft.

Ezek az összegek akkor érvényesek, ha a jelenlegi létszámok nem módosulnak érdemben.

3. Előkészületek, teendők

 1. Az osztályfőnökök december 17-éig  megszervezik a pénzek összegyűjtésének, illetve átutalásának folyamatát, oly módon, hogy az január 4-éig befejeződjön. (Befizetésekre tehát csak januárban kerül sor – addig feltehetően megérkezik a miniszteri engedély is -, de januárban villámgyorsan kell cselekedni.
 2. December 15-éig mindenki kideríti, tud-e magánúton felszerelést szerezni magának és ha nem, december 15-én az osztályfőnöknél jelentkezik kölcsönzési igényével. (A kölcsönzés díját a január 6-ai felszereléspróbán kell kifizetni.)
 3. Az utazásig mindenki összeállítja a további felszerelését (különös tekintettel az öltözékre, amelyhez kesztyű és síszemüveg is tartozzon).
 4. A Szlovákiába történő belépéshez a ezen az oldalon el kell végezni a regisztrációt. Az “ID assigned by anothet country” mezőbe a személyi azonosítót kell beírni (ez 11 karakterből áll és a lakcímkártyán megtalálható a vonalkóddal ellátott oldalon).
  Az “állandó lakcím” mezőket a következőképpen töltsd ki: Donovaly, 328, 97639 (utcanév nincs).
  Az utazás napja nyugodtan lehet akár bármely decemberi dátum is, mert a regisztráció 6 hónapig érvényes (a második turnus időpontja visszajelzések szerint még túl távoli a regisztrációs szoftver számára).
  A regisztrációt visszaigazoló levelet 2 példányban ki kell nyomtatni, amelyek közül az egyiket az osztályfőnökök összegyűjtik január 3-4-én, a másikat magatoknál kell tartanotok az utazás során.
 5. Angol nyelvű uniós covid oltási igazolványt kell előállítani  ennek az oldalnak a segítségével, az előzőhöz hasonlóan 2 példányban (az egyiket az osztályfőnökök összegyűjtik január 3-4-én, a másikat magatoknál kell tartanotok az utazás során). Az EESZT felületbe való belépéshez ügyfélkapu regisztrálása szükséges, amit elektronikusan  itt lehet elvégezni. Ajánlatos ezen kívül az EESZT applikációt is a telefonra telepíteni, amely QR kód segítségével szintén képes igazolni a teljes átoltottságot (a szlovákok az angol nyelvű igazolást kérik; ezt a app képes előállítani). Tartalma ugyanaz, mint az előbbi nyomtatványnak.
 6. Mindenkinek magával kell vinnie a nemzetközi TAJ-kártyáját. Ha valakinek nem lenne még, december 15-én 12 óráig a titkárságon leadhatja a kitöltött igénylőlapot, illetve meghatalmazást.
 7. Végül, a remélhetőleg pozitív miniszteri döntés megérkezését követően, a téli sportokra is kiterjedő utasbiztosítás  ezen az oldalon köthető meg. A kötvényt 2 példányban kell kinyomtatni (megint csak: az egyiket az osztályfőnökök összegyűjtik január 3-4-én, a másikat magatoknál kell tartanotok az utazás – különösen: a síelés –  során), illetve
 8. hoznotok kell egy FFP2-es maszkot, mert Szlovákiában jelenleg azt kérik.

(Az előzőek a biztosítás és a maszk kivételével ingyenesek és némi utánjárással összegyűjthetők. Ne hagyjátok az utolsó pillanatra!)

4. Szükséges felszerelés

 • Dokumentumok: érvényes (!) személyi igazolvány, nemzetközi TAJ-kártya, regisztrációs papírok, covid papírok és biztosítás az előzőek szerint. Akinek nincs, nem utazik.
 • FFP2 maszk
 • Lehetőleg vízhatlan síruha aláöltözékkel, sapka, kesztyű. (-20 foktól +10-ig bármi lehet.) Síszemüveg.
 • Melegítő, papucs a szálláshelyen való tartózkodáshoz.

Fölösleges élelmiszert és költőpénzt vinni, mert teljes ellátásban részesülünk. A szálláshely szomszédságában van bankautomata. A vezetékes víz közvetlenül a forrásból érkezik, kifogástalan minőségű.

Kis hátizsák tartalék ruhának.

A Házirend által tiltott cikkek-anyagok elvitele, beszerzése, használata szigorúan tilos és azonnali hazaküldést von maga után.

5. Elhelyezés

a sípálya belépési pontjától 300 m-re. Étkezés helyben (svédasztalos reggeli, meleg ebéd, meleg vacsora).

6. A bakancspróba

Pontos beosztás szerint történik, január 7-én, pénteken. Részletes tájékoztató itt.

7. A résztvevők köre

A sítábor résztvevői

 

Jó készülődést kívánunk!

A szervezők nevében: dr. Czinder Péter