Testvériskolánk életéből

Üdvözlet a végekről!
Kedves kollégák, jelentem, jól vagyunk, még ha vannak is gondok országszerte és városunkban is, amint azt a hírekből tudhatjátok. Tanítunk, sárga kód szerint, ami azt jelenti, hogy a kisiskolások mind benn vannak, hasonlóan a kezdő és a végzős osztályok is (a két 5., a négy 9. és a négy 12.). Továbbá teljes létszámban iskolába járnak azok az osztályok is, amelyeknek a létszáma nem haladja meg a 16-18 tanulót (és így félosztálynak minősülhetnek). A többi osztályból heti forgásban csak a tanulók fele jár, az otthon maradók pedig a Google Classroom Meet-jén figyelnek, kérdeznek stb, online hallgatják az órákat.
Andris és Terézke (az új igazgató helyettesünk, Dr. Rancz Teréz) helyükön vannak, és még a gólyabált is sikerült megrendezni, igaz, csak az udvaron, és illő távtartással, tánc nélkül. De valahogy mégiscsak kiválasztottuk a Miss és Mister Gólyabál 2020-at.
A Diákszövetség is új elnököt választott, illő demokratikus kampány és szavazás révén… Zajlik hát a sulisélet, még ha néha egy-egy kolléga otthon is kényszerül maradni, kisebb egészségügyi problémák miatt, mi helyettesítjük őket… Fontos, hogy eddig nagy baj nem volt, még ha aggodalomból nincs is hiány.
Megjegyzem, amit előbb leírtam, az SÁRGA kód esetén van, ami jelenleg érvényes, de hetente változhat. Ha ZÖLD lesz, jövünk mind suliba, ha PIROS, akkor mindenki otthonról dolgozik a Classroomban, illetve a Meeten (amit a GSuite-nak köszönhetően korlátok nélkül használhatunk).
Hogy milyen kód legyen, azt az iskola vezetősége kell, hogy eldöntse, a polgármester és a Tanfelügyelőség (a mi KLIK-ünk) jóváhagyásával…
Szeretettel üdvözlünk mindannyiatokat, jó egészséget kívánunk Nektek és várjuk a híreket felőletek is!

 

Budai István