Világdiák – diákvilág, avagy: Itt volt Amerika…

Az AFS program keretében vendégünk volt a Magyarországon, Jászárokszálláson élő cserediák, Shaylee Kunze, aki a napokban ünnepli a 17. szülinapját és öt hónapig tartózkodik az országban.

Shaylee előadást tartott a gimnázium több angol csoportjának. Hat egymást követő órában, körülbelül 300 diák hallgatta élvezettel a prezentációt. Beszámolt az AFS által kínált lehetőségekről, az okokról, hogy miért Magyarországot választotta, összehasonlította magyarországi és amerikai élményeit iskolai és kulturális szempontból.

A 25 perces előadást kötetlen beszélgetés követte, ahol a diákok bátran kérdezhettek egyéb, őket érdeklő részletekről. Kiderült, hogy mi Shaylee kedvenc magyar étele, mit volt a legnehezebb megszoknia nálunk, és hogy hogyan vélekedik a magyar emberekről, kultúráról. A berzés diákok minden csoportja több kérdést tett fel, és az előadó megdicsérte az angoltudásukat. A diákok egy része meglepetten vette tudomásul, hogy érti az „idegen nyelvet”.

Igazán élvezetes előadásban volt részünk, köszönjük Kezes Ágnes tanárnőnek, hogy fáradhatatlanul szervezte a mai napot. Reméljük, hamarosan újra vendégül láthatunk, és élőben hallgathatunk angol, német vagy spanyol anyanyelvű diákot.