Tanári eredmények

2017. 11. 09. Mesterházy Dóra – Pro Progressio díj

2017. Kiss Miklós – MTA Pedagógus Kutatói Pályadíj

2017. Köves Péter – Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa

2016. Molnárné Borbás Katalin – Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa


Berze-jeles az Eötvös ötön

Igazán emlékezetesre sikerült az Eötvös 5 futónap a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium számára. A mátraaljai intézmény ugyanis elnyerte a legjobb középiskola címet az ELTE által szervezett ELTE hagyományos rendezvényen, amelyen az egyetemisták, főiskolások, középiskolások és tanáraik öt kilométeres távot teljesítettek olimpikonok és sportolók társaságában.
Egyéniben a középiskolások között Csiszár Vivien (a Hírlap-futás női győztese) a második helyen végzett, de a tanárok is jól szerepeltek. A rendkívül erős mezőnyben nyolc fővel indultak és remekül helytálltak. Közülük is kiemelkedett Nagy Gábor a szenior kategóriában elért első helyezésével. A legjobb középiskola cím elérésébe a tanárok és diákok összesített eredménye számított.

A berzés csapat helyezett tagjai a következők: Dr. Czinder Péter, Gyurkó Péter, Újvári Györgyi, Csintalan Edina,
Katona Fatime, Haverla Réka, Nagy Tímea, Nagy Gábor és Csiszár Vivien.

Forrás: Heol. A cikk ide kattintva érhető el!


Heves megye nagykövete Ombódi András

Heves Megye Nagykövete kitüntetéssel jutalmazták Ombódi Andrást, a Vidróczki Néptáncegyüttes vezetőjét, Egerben. A díjátadónak a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény adott otthont. Az együttes vezetője szerint ez az elismerés nem az ő, hanem a tanítványai érdeme.

-Ha valaki elveszíti a fonalat az életében, térjen vissza a hagyományos formákhoz, mert azokban nem lehet csalódni! – ezt vallja Ombódi András, aki szerint a Vidróczki Néptáncegyüttes nélkül nem nyerhette volna el a Heves Megye Nagykövete címet.

-Én a Vidróczki Együttest képviselem, nyilván nem kaptam volna meg, hanem a Vidróczki Együttesről lenne szó. Azért hárítom tovább, mert az együttes valóban megérdemli a tevékenysége után, hogy ilyen díjakban részesüljön. Hát ez a nagykövetség, ha az alapgondolatot tekintjük, tényleg évek óta, vagy évtizedek óta a nagykövetei vagyunk Heves megyének és Magyarországnak meg Gyöngyösnek természetesen – fogalmazott a kitüntetett.

Forrás: Gyöngyösi tv. A cikk ide kattintva érhető el!


A nagybetűvel írt Ember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisztóczky László (jobbról) kezdte a köszöntők sorát Fotó: Czímer Tamás

Kitért arra is, hogy Fülöp­ ­Lajos 1957-től Gyöngyösön gimnáziumi tanár, majd a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója volt, negyvennél is több könyve, számos verse és műfordítása is megjelent. Habár jó ideje a fővárosban él, – mert Gyöngyöst elhagyni kényszerült – soha nem szűnt meg a mátraaljai városhoz való­ kötődése.

A köszöntések sorában mások mellett Hiesz György polgármester, illetve Balázs Ernő,­ a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke is méltatta a sokoldalú Fülöp Lajost, aki az egyesület tiszteletbeli elnöke, lévén annak megalakulásában is közreműködött.

H. É.

Forrás: heol.hu