„Ma lelkemet libegni bontom…”

Szeptember 1-én megkezdődött a 2023-2024-es tanév.

640 tanuló számára szólt a csengő háromnegyed 8-kor, és a tanévnyitó ünnepséggel kezdetét vette az új tanév. A diákok műsorukban az évkezdéssel kapcsolatos érzéseiket fogalmazták meg, amelyben helyet kapott a nyár búcsúztatása, a viszontlátás öröme, és az új tervek felé tekintés is.

Igazgató úr üdvözölte azokat a diákokat, akiknek ez volt az első napjuk az iskolában, és bemutatta a tantestület új tagjait. Hangsúlyozta, hogy bár az elsődleges feladat a tantárgyi követelmények egyenletesen magas szintű teljesítése, a gimnázium számos lehetőséget kínál az iskolai táborokban, kirándulásokon, kulturális és tudományos előadásokon, versenyeken, sportrendezvényeken, vagy a közéletiség gyakorlásában való részvételre. Ezt szem előtt tartva tervezték meg a tanévet, amely remélhetően mindenki számára a siker és az önmegvalósítás terepe lesz.

Erre tettek esküt a Berze legfiatalabb osztályai is, melynek szövegét Farkas Zsuzsanna 5.A osztályos tanuló mondta elő. Az eskü elmondásával és az iskolai jelvények átvételével ők is a Berze iskolaközösségének tagjává váltak.

Két nemzeti énekünk méltó megszólaltatásához hozzájárult Lengyel Kamilla hegedűn, Varga Anna csellón, zongorán Krisztián András és a Berzikék kórus. Vezényelt Zeke Katalin tanárnő. A műsor szereplői voltak Barna Emese  és Vinczúr Vica 7.A, Kosik Hédi 9.D, Palik Kamilla 12.C.

A műsort Tomcsik Erika és Zeke Katalin tanárnő rendezte. A Berze indulót Sike Zsombor és Pántya Nóri kíséretével, a Berzikék kórus és a Muzsikus Céh tagjai adták elő. Konferált Polonkai Tímea.

Eredményes, örömmel végzett munkát, élményeket, egészséget kívánunk az iskolaközösség minden tagjának.