Sport a mozgás öröméért – Európai Diáksport Nap

Iskolánk a 2023/2024-es tanévben immár harmadszor vett részt az Európai Diáksport Napja projektben szeptember 29-én, pénteken.

„A mozgás öröm” program keretében a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban és közvetlen környezetében, az iskola bitumenes, és a csarnok iskola mellett kijelölt futópályáján valósultak meg a különböző sportaktivitások. Az időjárás is kedvezően alakult, így a testnevelők által összeállított fesztivál alapú szervezésnek köszönhetően olyan sportmozgásokat próbálhattak ki diákjaink, amelyek élményközpontúak voltak és pozitív játékélményt eredményeztek.

Ez a nap nem a teljesítményorientált, bajnokságalapú és versenyzésre fókuszáló sporttevékenységekről és játékokról szólt, hanem az önfeledt és együtt megélt sportpillanatokról.  A gimnázium osztályainak tanulói a SPORTNAK szentelték az idejüket pénteken, hiszen a zenés gimnasztika után kötelezően teljesítették a Berze-futást (2023 m) és ezt követően lehetőségük volt választani a felkínált mozgásformák közül. Így például teqball, tollaslabda, asztalitenisz, floorball, kosárlabda, labdarúgás, sakk, röplabda is volt a választható sportágak között.

Összességében elmondható, hogy az iskolánk által is támogatott sportnap legfontosabb célját elérte. Ez pedig az volt, hogy a fizikai aktivitást, mozgást népszerűsítése és hangsúlyozza az egészségtudatos gondolkodás fontosságát tanulói számára.

További fotókért látogassanak el az iskola Facebook-oldalára.