II. Városi Slam Verseny

A Berze Művészeti Önképzőkörnek köszönhetően a gyöngyösi alkotók palettája új eseménnyel színesedett, hiszen március 22-én a Gyöngyök Mátra Művelődési Központban újra összegyűltek a novellák, versek, és a slam kedvelői, hogy főszerepet adjanak a szövegeknek.

A jelentkezők nehéz témákat tettek a színpadra: önmeghatározás, álarcok, szerelem, családi konfliktusok, meg nem értettség, közélet, önvizsgálat, módosult tudatállapot, hiány, testkép, önelfogadás. 16 fellépő mutatta be írásait, melyek között a slam mellett volt novella és vers is. Az estét Dr. Végh Attila nyitotta meg.

Ez az este olyan volt, mint egy létra, melynek bármelyik fokáról bárki bármit elmondhatott. Nem volt fontos, hogy mi a téma, ahogy az sem, hogy a saját létrafokára fentről érkezett lefelé, vagy lentről felfelé. Hiszen – bár a slam szövegközpontú műfaj – a produktum energiája az előadásban volt, így a szöveg kiegészült az egyéniséggel, a karizmával, és azzal, mit tudott a fellépő kezdeni a versenyhelyzet szituációjával.

A közönség pedig fantasztikus volt, értő hallgatóként, szeretetteljesen ölelte körbe az előadókat. A közönség díját Fenyő Ákos kapta.

A zsűri aznap, az aznapi produkciók alapján ezeket a díjakat osztotta ki:

  1. helyezett: Birtalan Rebeka: Ugar
  2. helyezett: Fenyő Ákos: Le Akar Esni A Lámpa
  3. helyezett: Csörgő Balázs: Szentmise-ciklus

További díjazottak:

Antal Zsuzsanna

Botka Manó Mátyás

Farkas Bálint

Karnis Lilla

Rátkai Dalma

Szókovács Péter

A zsűri tagjai Tomcsik Erika tanárnő, Dr. Ludányi Lajos tanár úr és Hagymási Dorka voltak. Az est műsorvezetője Árvai Dorka volt.

Az egész rendezvény megálmodója Madaras László tanár úr.

Fotó: Fodor Gréta