Beiskolázás

Legfrissebb beiskolázási információk (a 2022/2023 tanévre!)

 

A Berzébe jelentkezőknek központi írásbelit kell írniuk! Erre december 3-ig kell jelentkezni.
A jelentkezési lap számos módon előállítható. Részletes információk >itt<.

 

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok bemutatása, kódszámaik:

0008: Nyolcosztályos, tehetséggondozó jellegű gimnáziumi képzés a jelenleg negyedik osztályba járó diákok számára. Egy osztályt indítunk. Tervezett osztálylétszám: 32 fő.

0004: Négyosztályos gimnáziumi képzés. A nyolcadik osztályba járó diákok jelentkezését várjuk. Három osztályt indítunk. Tervezett osztálylétszám: 32-32 fő.

 

Felvételi követelmények:

 Szükséges előismeretként az életkornak megfelelő mértékű általános iskolai törzsanyag alapos tudását feltételezzük.

0008: A felvételi kérelem elbírálásakor a (központi) írásbeli felvételi dolgozat, a 3. tanév végi és 4. félévi tanulmányi átlag számtani közepét, illetve a felvételi elbeszélgetés eredményét vesszük alapul.

0004: A felvételi kérelem elbírálásakor a (központi) írásbeli felvételi dolgozat eredményét, a hetedik év végi bizonyítvány, illetve a nyolcadik félévi értesítő átlagának számtani közepét, továbbá a felvételi elbeszélgetésen adott pontszámot vesszük alapul, a következőképpen:

Elérhető összesen 100 pont. Ebből 0-25 % érhető el a hetedik (harmadik) év végi bizonyítvány és a nyolcadik (negyedik) félévi értesítő (magatartás és szorgalom nélküli) tanulmányi átlagának számtani közepe alapján, lineárisan számítva oly módon, hogy a 3,00 (vagy rosszabb) eredmény 0 %-ot, az 5,00 pedig 25 %-ot jelent, 0-50 % a magyar és a matematika írásbeli dolgozat  pontszámának átlaga, 0-25 % a felvételi elbeszélgetésen kapott pontszám alapján számítva oly módon, hogy a 0 pont 0 %-ot, a maximális pontszám pedig 25 %-ot jelent. Ezt a pontszámot az elbeszélgetést tartó bizottság határozza meg.

Azoktól, akik a központi dolgozatot nem intézményünkben írták meg, a jelentkezési lap mellékleteként kérjük a dolgozatok hivatalos értékelő lapjának másolatát benyújtani.

 

A felvételi vizsgák időpontja:

2022. január 22., 10 óra: központi írásbeli felvételi

2022. január 27., 14 óra: az előbbi pótnapja

2022. március 1-4.: felvételi elbeszélgetés a négyosztályos (0004) tagozatra,

2022. március 7-9.: felvételi elbeszélgetés a nyolcosztályos (0008) tagozatra jelentkezők számára

(Tehát központi írásbeli felvételi dolgozatot írnak a felvételizők.)

 

Nyílt nap: 2021. november 25.

 

Idegennyelv-oktatás: Az iskolában az angol, német, spanyol, francia, latin, orosz nyelvek oktatása folyik. (Az utóbbi három nyelvből – az érdeklődés hiánya miatt – a jelenlegi tanévben nem indult csoport.)

0008: választható nyelv: az angol és a német. A 9. évfolyamtól két nyelv tanulása kötelező heti 5, illetve 3 órában.

0004: A 9. évfolyamtól két nyelv tanulása kötelező heti 5, illetve 3 órában. Választható nyelvek: egyik nyelvként az angol, másik nyelvként a fent megjelöltek valamelyike.

 

Fakultációs lehetőséget a 9-10. évfolyamon biztosítunk. A felvételt nyert diákok (a feltételeket lásd fent) alanyi jogon nyernek felvételt az alábbi fakultációs csoportok közül kettőbe (kötelezően választandó foglalkozások): biológia, matematika, történelem, informatika, magyar nyelv és irodalom, fizika, amely csoportok közül a kellő számú jelentkezőt (legalább 14 fő) felmutatók indulnak. A csoportválasztási szándékról a felvételi elbeszélgetésen fogunk érdeklődni.

 

Sajátos nevelési igényű tanulók fogadását egyéni egyeztetést követően tudjuk felajánlani. A számukra felajánlható speciális eljárási lehetőségekről személyes egyeztetést követően születik döntés.

Kollégiumi ellátást egy másik gyöngyösi középiskola kollégiumában tudunk biztosítani.

 

Beiskolázási tájékoztatót tartunk:

a nyolcosztályos tagozatról 2021. november 23-án 17 órakor,

a négyosztályos tagozatról 2021. november 24-én 17 órakor

       az intézmény könyvtárában.

 

Egyebek:

Amennyiben valaki másik intézményben vesz részt az írásbeli vizsgán, a felvételi jelentkezési laphoz mellékelnie kell az értékelő lap másolatát.

***

Továbbra is elérhetők bemutatkozó kisfilmjeink YouTube-csatornánkon.

Beiskolázási tájékoztató film
a nyolcosztályos képzés iránt érdeklődők számára: https://youtu.be/r61D4P5z8W0
a négyosztályos képzés iránt érdeklődők számára: https://youtu.be/imHA4fBGXJs

(Feliratkozás YouTube-csatornánkra: https://www.youtube.com/channel/UCYu2oaIFw0AzOyJbRgfCFTw)