“Vannak napok, melyek nem szállnak el…” – Március 15-re emlékeztünk

Talán mások is elgondolkodtak már azon, vajon miért izguljuk végig a márciusi ifjak történelmi útját a Pilvax Kávéházban tartott felfokozott hangulatú gyűléstől a szabadságharc leveréséig. Miért van az, hogy – bár pontosan ismerünk minden részletet – egy piciny részünk mindig azt várja, hátha most másképp követik majd egymást az események. A választ talán érdemes ott keresni, hogy nemzeti ünnepeinken a fájdalom, a gyönyör, a részvét, a borzongás sajátos elegyét éljük meg, és a lelki megtisztulás, megkönnyebbülés által újra és újra hinni tudunk a tiszta erkölcsi értékekben.

Különösen akkor, ha egy megemlékezést jól szerkesztett forgatókönyvnek köszönhetően tehetséges diákok által előadott, látványos és megrendítő jelenetekkel élhetünk át.

A március 15-i ünnepi megemlékezést  Várallyayné Hatala Emese, Gruber Csilla és Zeke Katalin tanárnők szerkesztették és állították színpadra. A műsorban szereplők között feltűntek új zenei és előadói tehetségeink és leköszöntek műsorainkban szereplő végzős diákjaink.

 

Március 15-én, az Orczy-kastély falán elhelyezett emléktáblánál részleteket mutattak be a teljes műsorból diákjaink a koszorúzáson részt vevő ünneplőknek.

Fotó: Erdélyi József