Beiratkozás

Kedves Új Berzés Diákunk!

Szép, élménygazdag gimnáziumi éveket kívánva szeretettel köszöntünk abból az alkalomból, hogy Te is gimnáziumunk diákja lettél!

Az iskolánkban eddig megszokott beiratkozástól idén el kell, hogy térjünk. Megpróbáltuk úgy alakítani a folyamatot, hogy az minél egyszerűbb legyen, mégis megtörténjenek mindazok az események, amelyek egyrészt szükségesek, másrészt emlékezetessé teszik az első napjaidat az iskolánkban. Kérünk, figyelmesen olvasd el és hajtsd végre az alábbiakat! Köszönjük!

 

  • A beiratkozás idén online módon történik június 15-től 23-án 12:00 óráig. A beiratkozás során kötelező elem az általános iskolai bizonyítványod másolatának feltöltése. Ezért csak akkor kezd el a beiratkozást, ha ennek birtokában vagy. Mielőtt elindítjátok az online beiratkozást, kérjük olvassátok el a lap alján található “BKI_Szülői tájékoztató” általános útmutatót.

A beiratkozás lehetőségei:

  1. Szüleitek a gondviselői felhasználónévvel és jelszóval lépjenek be az általános iskolátok Kréta rendszerének e-ügyintézés menüjébe és a „Beiratkozás középfokú intézménybe-BKI” menü utasításait kövessétek. Ellenőrizzétek (szükség esetén javítsátok) adataitokat, majd töltsétek ki a „középfokú köznevelési intézmény, amelybe a tanuló felvételt nyert” rovatot, intézmény neve: Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium, OM azonosító: 031597.
  2. Amennyiben nincs szülői / gondviselői bejelentkezésetek, vagy iskolátok nem az E-Kréta rendszert használta, akkor ezen a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap hivatkozáson keresztül a „Beiratkozás középfokú intézménybe-BKI” menüpontban van lehetőség. Ekkor ideiglenes regisztrációt kell létrehozni és utána elvégezhető a beiratkozás.

A beiratkozás véglegesítése előtt a csatolt dokumentumokhoz kérjük, töltsétek fel a táblázatban felsorolt dokumentumokat.

  • A személyes beiratkozás lehetőségével kapcsolatban további egyeztetés szükséges. Ehhez kérjük, keress bennünket a 06 37 505 265, titkársági telefonszámon.

A beiratkozás személyes jelenlétet igénylő része 2020. augusztus 31-én lesz. Ennek a napnak a részletes beosztását később, várhatóan augusztus 2. felében tesszük közzé honlapunkon! Kérjük, kövessétek figyelemmel!

 

Ünnepi öltözék lányoknak sötét szoknya és matrózblúz. Fiúknak: sötét öltöny, fehér ing, sötét nyakkendő. Az ünnepi öltözék viselése már a tanévnyitó ünnepségen is elvárt.

Iskolajelvény is tartozik az ünnepi viselethez, amelyet augusztus 31-én lesz lehetőség megvásárolni. Ezeket a tanévnyitó rendezvényen kapják meg a diákok, ünnepélyes keretek között.

 

Iskolai Közösségi Szolgálati napló közös, egységes formában kerül kiállításra.

 

Tornafelszerelés: fehér zokni, tornacipő, feliratos tréningruha, piros tornanadrág, emblémás fehér póló, valamint az iskolai emblémás tréningruha az iskola színeiben – méret szerint – az augusztusi beiratkozáskor lehet megvenni / megrendelni.

 

Tanuló baleset-biztosítás köthető elektronikus úton, valamint az augusztusi beiratkozáskor személyesen.

Tankönyvrendelés: A tankönyveket az 5-9. évfolyamon ingyen kapod. Amennyiben valaki egyéb okból nem tud megjelenni, vagy bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban keresse bizalommal Pásztor Ferencnét (paskati.berze@gmail.com). A tankönyvosztás időpontját augusztus utolsó hetére tervezzük. A részletes beosztást a honlapon tesszük közzé augusztus 2. felében.

 

Házirend: iskolánk házirendjének szövegét a dokumentumok menüpontban találod! Kérjük, ismerkedj meg vele! Ennek tudomásul vételét és elfogadását egy nyilatkozat formájában kell megerősítened. Ezt a nyilatkozatot le kell (a lap alján) tölteni és kinyomtatva elhoznod a beiratkozáskor.

 

Menza: a gimnázium étterme, a Berze menza az intézmény területén, új, korszerű környezetben. Két hétre előre, menüsorból lehet választani, leves, kétféle második fogás közül. A tanév folyamán a menzadíj befizetés a szolgáltató által megadott időpontban a menza helyiségében lehetséges. Az időpontokról az iskola honlapján, és az iskola aulájának hirdetőtábláján lehet tájékozódni.

 

Diákigazolvány igénylés: A diákigazolvány igénylése az okmányirodában / kormányablakban történő fénykép elkészítésével kezdődik. Ezután az okmányirodában kapott, NEK azonosítószámmal ellátott adatlapot a megadott címre kell elküldened.

Az elkészült diákigazolványok az iskolába érkeznek, amelyeket az első héten lehet majd átvenni. A diákigazolvány kiállítása 2016. január 1. napjától díjmentes.

 

Tanulói jogviszony igazolások: Nyári szünetben a kapura kifüggesztett és a honlapon látható ügyeleti napokon lehetséges! Szeptember első két hetében igazolásokat folyamatosan 8.30-tól 14.30-ig állítunk ki. Ezt követően minden tanulói ügyintézés minden nap az 1. és 2. szünetekben lehetséges.

 

Gólyatábor: A tábor időpontja 2020. 09. 05-06. Jelentkezni és befizetni 2020. 08. 31-én kell az evezős gólyatáborba, melynek költsége 8500 forint, mely tartalmazza az utazás, szállás, vacsora és csónakbérlés költségeit.

További tudnivalók: Minden információt folyamatosan közzéteszünk a honlapunkon! Az iskola a változás jogát fenntartja!

 

Teendők:

2020.06.15-23 12:00-ig Folyamat
Diákigazolvány igénylő lap Okmányiroda / kormányablak felkeresése NEK adatlap megszerzése szkennelni / fényképezni visszaküldeni: E-Kréta csatolt dokumentum
Törvényes képviselő nyilatkozat űrlap honlapról letölteni kitölteni szkennelni / fényképezni visszaküldeni: E-Kréta csatolt dokumentum
Személyes okmányok otthon megkeresni szkennelni / fényképezni visszaküldeni: E-Kréta csatolt dokumentum
Hit és erkölcstan nyilatkozat (Csak 5. osztályosok részére!) honlapról letölteni kitölteni szkennelni / fényképezni visszaküldeni: E-Kréta csatolt dokumentum
Házirend elfogadó nyilatkozat honlapról letölteni kitölteni leadni 2020.08.31.
Oltási könyv otthon megkeresni szkennelni / fényképezni visszaküldeni: oszlanczine.berze@gmail.com
Anamnézis lap honlapról letölteni kitölteni visszaküldeni: oszlanczine.berze@gmail.com

Új osztályaink elhelyezése:

Osztály 5. A 9. B 9. C 9. D
Osztályfőnök Dr. Horváthné Csanálosi Piroska Barna Viktor Péter Horváthné Zörög Anikó Szabó Klaudia
Terem 207. terem 13. terem 203. terem 12. terem

 

 

Kedves új berzés tanulónk!

A továbbiakban az új tanulóink fogadalmi szövegét ismertetjük, melyet a tanévnyitó ünnepségen fogtok elmondani az iskolaközösség előtt:

„Én, ……………….a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanulója az iskolazászló előtt fogadom, hogy az Alma Mater öntudatos és hűséges tanulója leszek. Képességeimhez mérten tanulok, tisztelem és gazdagítom nagy múltú iskolám hagyományait. Mindenkor megtartom a közösség döntéseit. Őrzöm iskolám épségét, tisztaságát. A gimnázium neves diákelődeinek példáját követem. Egyéni boldogulásomat, törekvéseimet mindenkor összhangba hozom nemzetem érdekeivel. Fogadalmamat hűséggel, becsülettel megtartom.”

 

A Berze indulója: Balog József – Tarisznyás dal

 

A Berze iskolatörténete:

 

Kívánjuk, hogy gimnáziumi diákéveid alatt művelt, széles látókörű, kiegyensúlyozott, boldog emberré válj!

# Fájl Leírás Fájl méret
1 pdf Torvenyes_kepviselo_nyilatkozat_urlap 273 KB
2 pdf Hazirend_urlap 163 KB
3 doc NYILATKOZAT 26 KB
4 doc Anamnézis lap 2020-2021 14 KB
5 pdf BKI_Szülői tájékoztató 2 MB