Ki mit tud?

Vannak berzés alapvetések.

Például, hogy a Berzében nagyon magas az egy osztályra jutó tehetségek száma.

A tehetség pedig többek között a kreativitásáról ismerszik meg. Ami mondjuk abban nyilvánul meg, hogy úgy okoz a befogadó számára meglepetést, úgy hökkent meg, úgy csal elő könnyeket vagy nyit utat befelé, hogy közben semmi különöset nem tesz. Csak azt érezzük, hogy hat a produkció a maga erejével.

Az április 19-én megrendezett Ki mit tud számtalan meglepetést okozott. Egyrészt mert a fellépők új arcukat mutatták meg, másrészt mert minden színpadon álló módosított picit a szokásos látószögön.

A Berzikék kórust éneklésükről ismerjük, de most a 6.A osztály zenélő hangcsövekkel kísérte magát. A produkció létrehozásához nagyfokú koncentrációra, együttműködésre, ritmusképességre, auditív észlelésre volt szükség. A dalokat hangszeren kísérték az osztálytársak, hegedűn Lőrincz Kinga, fuvolán Speck Janka, zongorán Sike Zsombor játszott.

A Muzsikus Céh előadása maga volt a csoda. Nem csak éneklésükkel bűvölték el a hallgatókat. A kórus tagjainak egész lényükkel dolgoznak. Az éneklő diákok arcának látványával nem lehetett betelni, hiszen minden pillantáson, tekinteten, mosolyon átsugárzott a zene iránti szeretet.

A Ki mit tudon helye volt az eredeti produkciók megmutatásának is. Zalabai Zsolt zongorán adta elő saját szerzeményét, Szókovács Péter Levél József Attilának című művét a költészet napja ihlette, a végzősökből álló zenekar Buda Máté dalait adta elő. A végzősök – Bodócs Bálint, Bordás Bence, Buda Máté, Csernyik Lázár, Dudás Dóra, Fehér Kamilla – produkciója igazi meglepetés és zenei csemege volt, reméljük, hamarosan sikerül megmutatni őket a teljes iskolaközösségnek.

Zenei előadókban sem volt hiány. Antal Zsuzsanna és Pántya Nóra énekelt, Nóri ukulelén kísérte magát. Morvai Áron és Varga-Sebők Zita zongoráztak, ahogy Sike Zsombor is, aki ráadásul egy szellemi játékra hívta a közönséget. Filmzenéket adott elő, az előadást pedig vetítés kísérte, így a dallamok felcsendülése után saját magunkat ellenőrizhettük, jól ismertük-e fel a hallott zeneszámot. Barna Levente kürtöt szólaltatott meg Butykáné Bágyi Judit zongorakíséretével.

A 10.C megmutatta, milyen náluk egy átlagos tanítási nap, milyen egy irodalom, egy történelem és egy fizika óra. Tanárparódiáik kedvesek voltak, a karakterek megformálása pedig nagyon hiteles és rendkívül szórakoztató.

Tartalmas délutánt tölthettünk együtt. Köszönjük a fellépőknek az értékes produkciókat!

Köszönjük Zeke Katalin tanárnőnek a Muzsikus Céh és a Berzikék felkészítését, Bibók Roland tanár úrnak és Kezes Ágnes tanárnőnek a szervezést, támogatóinknak a felajánlásokat, és a közönségnek az érdeklődést.